Ne emelj kezet a gyermekedre!

2017. január 16. 10:17

A francia parlament még 2016. december 22-én elfogadta azt a törvényt, amely megtiltja a gyermekek mindenféle szankcionálását, a korbácsolástól kezdve a fenekelésig.

2017. január 16. 10:17

„Véget kell vetni a kegyetlen, megalázó bánásmódoknak. Nélkülözhetetlen egy átfogó nemzeti stratégia megalkotása a gyermekek elleni erőszak ellen” – fejtette ki véleményét Maria Santos Pais, az ENSZ gyermekek elleni erőszakkal foglalkozó főtitkára. 

Ezzel Franciaország lett a világ 52. országa, ahol büntetik a kicsik testi fenyítését. Svédország elsőként rögzítette törvényben az ilyen regulázás tiltását, még 1979-ben. Azóta több európai ország is csatlakozott, de például Csehországban, Olaszországban vagy az Egyesült Királyságban még mindig nincs törvényi szabályozás. Akárcsak a tengerentúlon, az Egyesült Államokban a mai napig tízből hat gyereket veréssel utasítanak rendre – írja az Apamagazin, a today.com beszámolójára hivatkozva.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!