Országos hálózat veri át az időseket

2017. január 31. 13:05

A tucatnyi társaságból álló bonyolult értékesítőhálózat tagjai a fővároson kívül Győrben, Bábolnán, Bükön, Tatán, Pápán, Györén, Győrújbaráton, illetve ezek környékén szervezhetnek ingyenes orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutatókat – számol be a Magyar Idők alapján az InfoRádió.

2017. január 31. 13:05

Újabb nyugdíjas fordult hatósági segítségért, miután egy III. kerületi, ingyenes orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutató során 300 ezer forintért értékesítettek számára egy lágylézer-eszközt és egy takaróból, illetve egy matracból álló, úgynevezett alvásterápiás szettet, az elhamarkodott vásárlástól azonban utóbb nem engedték elállni – írta cikkében a Magyar Idők.

A lapnak a nyugdíjas elmondta, hogy az otthoni vezetékes telefonján keresték fel tavaly név szerint, és meghívták egy egészségügyi szűrésre, megadva az orvosuk mobilszámát is. A párperces műszeres vizsgálat az óbudai Flóri­án Udvarban, egy orvosi szobában történt, majd az eredményekre való másfél órás várakozás alatt hét másik idős sorstársával együtt előadásokat hallgattak végig egy alvásszettről és lágy lézerről.

Elmondása szerint a helyszínen a reklámozáson kívül egy nyereményjátékba is bevonták őket, holott ezeket a tevékenységeket a jogszabály határozottan tiltja.

Közölték az idős emberrel, hogy szerencsés módon kedvezményt nyert a termékek árából, rá­adásul a három lehetőség közül épp a fődíjat – 900 ezer forint helyett mind­össze 300 ezerért megkaphatja az általuk kínált két terméket. E mellé orvosi garancia is jár: egy évig havonta megvizsgálják, milyen hatással voltak a portékák egészségi állapotára.

A rászedett vásárlót autóval hazavitték a csodaeszközökkel együtt, majd elfuvarozták a közeli számlavezető bankjához is, hogy pénzt vegyen fel azok kifizetésére. A cég emberei megvártak a bank előtt. Felvettem a számlámról 300 ezer forintot, ezután az autójukkal visszavittek a Vero-Centrum Kft. telephelyére, ahol kifizettették a számlát – mesélte az olvasó.

Néhány nappal később, vagyis a termékbemutatók esetén érvényes 14 napos elállási időn belül személyesen egy elállási nyilatkozatot adott át a cégnek, amiről jegyzőkönyv is készült, ám már akkor kö­zölték vele, hogy nem áll módjukban visszafizetni a vételárat.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!