Legoland Discovery Center épül Nyíregyházán

2017. február 26. 11:02

A nyíregyházi polgármester, dr. Kovács Ferenc Facebook üzenetében jelentette be, hogy az ország egyik legjelentősebb beruházása keretében, 9,5 milliárd forintból, Európában Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Nyíregyházán épül meg a különleges élménypark.

2017. február 26. 11:02
A polgármester Nyíregyháza és a nyíregyháziak sikerének tekinti ezt a lehetőséget és „Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakciójának” nevezi Facebook oldalán a projektet, mely várhatóan 2020-ig valósul meg a városban.
 
Az első Legoland Dániában épült meg 1968-ban, majd ezt követően még öt készült a világban, hazánkhoz a legközelebbi park a németországi Günzburgban található. A Legoland vidámparkoknál kisebbek a Legoland Discovery Centerek, amelyek lényegében Lego-játszóházak, ahol azon kívül, hogy bemutatják a gyerekeknek, hogyan készülnek az építőkockák, 4D-mozi is van, illetve Miniland makettvárosok Lego-kockákból. Ezekből több is működik a világon, 18 hasonló center van.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!