Letölthető már a Yelon szexedukációs weboldal és mobilalkalmazás

2017. március 22. 23:12

A Yelon egy ingyenes szexedukációs weboldal és telefonos alkalmazás, ami válaszokat kínál a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire. A chat segítségével a fiatalok névtelenül feltehetik kérdéseiket, és személyre szabott válaszokat kapnak a Yelon képzett szakembereitől. Külön oldalon kapnak tabumentes és tényszerű válaszokat a gyerekekért felelős felnőttek, a szülők, a tanárok, a családtagok, a szexuális nevelés kényes kérdéseire.

2017. március 22. 23:12

A Bűncselekmények Áldozatainak napján, február 22-én a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány átadta a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak elleni fellépésre felszólító - több, mint 4000 magánszemély és 29 szakmai szervezet által aláírt - petíciót, a Házelnök Hivatala képviselőjének. A petícióban a Lanzarote-egyezmény végrehajtását, minőségi szexuális edukációt, az áldozatok számára megfelelő ellátórendszert és kormányzati felelősségvállalást kértek a megelőzés és a hatékony áldozatsegítés érdekében. A petíciót aláíró szervezeteknek március 22-én szakmai napot szerveztek.

A szexuális nevelés terén fontos elmaradások vannak, ami cselekvést követel. Ma a fiatalok egyre több szexuális tartalmú ingernek vannak kitéve, miközben saját kérdéseikre, aggodalmaikra csak nagyon ritkán találnak választ. Természetes módon érdeklődnek a saját és a másik teste iránt, és a tabuként kezelt témákban leginkább az interneten próbálnak tájékozódni – fogalmaz az Alapítvány. Február elsejével azonban elindult a yelon.hu és a Yelon mobil alkalmazás, ami része lehet a gyerekek információval való ellátásának és így fontos szerepet tölthet be a megelőzésben.
 
A Yelon egy szexedukációs weboldal és telefonos alkalmazás, ami válaszokat kínál a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire. A chat segítségével a fiatalok névtelenül feltehetik kérdéseiket, és személyre szabott válaszokat kapnak a Yelon képzett szakembereitől. Az ingyenesen letölthető alkalmazással egyszerű a privát chatelés és a webes tartalmak elérése. Külön oldalon kapnak tabumentes és tényszerű válaszokat a gyerekekért felelős felnőttek, a szülők, a tanárok, a családtagok, a szexuális nevelés kényes kérdéseire.  
 
A Yelon applikációt eddig több, mint kétezren töltötték le, és február elseje óta már 500 beszélgetést folytattak képzett chatügyelők. A beszélgetések között gyakran előfordul az erőszak, a bántalmazás és a szexuális kizsákmányolás – ezek igazolják, hogy nagy szükség van a szakmai programokra. 
 
A Yelon weboldal itt megtekinthető.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!