Jótékonysági est a Thália Színházban a tragikus veronai buszbaleset érintettjei javára

2017. március 10. 11:28

Tízmillió forinttal járul hozzá Terézváros önkormányzata a január 20-án Verona mellett a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait, tanárait és a csoport kísérőit ért tragikus buszbaleset áldozatainak hozzátartozói és túlélői javára a Thália Színházban március 6-án megtartott jótékonysági emlékest bevételéhez.

2017. március 10. 11:28

A jótékonysági esten a gimnázium énekkara mellett Balla Endre, Barkó Judit, Benk Ágota, Csanády Stella, Dandó Zoltán, Deák Lili, Dolák-Saly Róbert, Farkas Vivien, Fenyő Iván, Fitos Réka, ifj. Jászai László, Jeges Krisztián, Jákó Krisztina, Kiss József, Kanda Pál, Lengyel Zoltán, Lengyelfi Miklós, Maszlay István, Soós Viktória és Szabó Petra lépett fel. A művészek előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek és érintettjeinek. A közönség soraiban ott ültek a buszbalesetet épségben túlélő diákok és többen az elhunytak hozzátartozói közül.

Az emlékest védnöke Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, fővédnöke Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere volt. A jótékonysági emlékest bevételét és Terézváros önkormányzatának támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át. 

A kerületi önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a tragédia érintettjeit. A képviselő-testület jelentős összegű keretet hozott létre, amely az érintettek és családjaik közvetlen támogatására, a túlélők számára pszichológiai segítségnyújtásra, az áldozatok emlékének méltó megőrzését célzó kezdeményezések, illetve jótékonysági rendezvények felkarolására szolgál.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!