Mesebeli környezetet teremtett a Csemetedoki

2017. március 10. 00:52

A napokban megtörténtek az utolsó simítások is a Bács-Kiskun Megyei Kórház koraszülött részlegén, így az anyaszobákat is mesebeli tapétákkal borították be. A Csemetedoki programnak köszönhetően most már minden adott ahhoz, hogy a korábban érkezett kisbabák anyukái inspiráló környezetben tölthessék el a legnehezebb heteket, hónapokat.

2017. március 10. 00:52

Csemetedoki projekt részeként készült el a koraszülött osztály PIC részlege, azaz a Perinatális Intenzív Centrum környezetet alakító dekorációja is. Ide szerencsére sokan soha nem fognak eljutni, a látogatás pedig idegeneknek tilos. Azoknak az édesanyáknak azonban, akiknek gyermeke a születést követően egy-két, vagy akár több hónapra a PIC-ben kapja a gyógyellátást, az új környezet nagy segítséget nyújt – írja a Hiros.hu.

Kecskeméten évente csaknem száz, 1500 gramm alatti koraszülött jön a világra. Egészségi állapotuk és anyagcseréjük eltérő fejlettségű. Ezért is nagyszerű, hogy a koraszülött osztályon már anyaszobák is vannak, ahová az édesanyák beköltözhetnek. Az édesanyák itt nyugodt körülmények között, szakmai odafigyelés mellett fejhetik az anyatejet és énekelhetnek gyermeküknek. Észrevétlenül tanulnak bele a napi teendőkbe, ami később, az otthoni környezetben magabiztosságot ad.

Az energetizáló színek, az inspiráló hangulat erőt ad a hosszú hetek kemény munkájához, küzdelméhez. Ám nem csak a szülőknek, hanem az ott dolgozó, 24 órában készenlétben álló csapatnak is támogató a mesebeli környezet.

A kórház PIC részlegén belül valósult meg az országban elsőként a „koraszülöttes édesanyák” relaxáló szobája, a CSENDELŐ. Itt történik a fejés, és egész nap mód van relaxáló videók vetítésére és zenehallgatásra. A cél, hogy kipihenve, megnyugodva, hittel és erővel töltődjenek fel az anyák. Így hatékonyabb lehet a szoptatás, a megnyugtató anyai ölelés pedig segíti a picik kiegyensúlyozottabb és gyorsabb felépülését.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!