Nyilvánosak az iskolai kompetenciamérés adatai

2017. március 02. 14:29

Megjelentek a 2016. évi Országos kompetenciamérés iskolákra és tanulókra vonatkozó adatai. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a jelentésből minden érdeklődő sokoldalú képet kaphat az egyes iskolák jellemzőiről, megismerheti az adott iskola, és annak osztályai teljesítményadatait, az iskolai munka fejlesztő hatását.

2017. március 02. 14:29

Megtudható az is, hogy az iskolába járó diákok szociokulturális hátterük szempontjából milyenek, és látható az is, hogy az ebből adódó hátrányokat az iskola mennyiben tudja kompenzálni.

A tanulói jelentés azt tartalmazza, hogy a diák pontosan milyen feladatokat kapott, és azokat milyen eredményesen oldotta meg, mindezt ahhoz is viszonyítva, hogy a többi gyerek az adott feladatot milyen sikerrel teljesítette.

Ugyanitt látható, hogy a diák teljesítménye az ország összes tanulója, az iskola tanulói, illetve az osztály tanulói teljesítményéhez viszonyítva milyen. A jelentés bemutatja, hogy az előző, két évvel korábbi méréshez képest a gyerekek teljesítménye hogyan változott.

Az információkat a szülő a tanulói mérési azonosító felhasználásával ismerheti meg. A tanulói mérési azonosítót a mérésben részt vevő tanulók kézhez kapták, de a tanuló iskolája bármikor újra elő tudja állítani azt.

A kompetenciamérés adatai az Oktatási Hivatal honlapján elérhetőek.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. március 04. 17:55
A 2-es érettségivel főiskolára felvett pedagógusok meghozták a várt eredményt. Már a tanároktól sem elvárás a kompetencia. Meg lehet nézni, hányan mertek nekiugrani a mesdterfokozat megszerzésének, és hányan léptek vissza a nehézségek, követelmények láttán! Köszönjük Magyar Bálint, köszönjük MSZP-SZDSZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!