A névadásban nem hódít a retró

2017. április 03. 11:10

Élre tört Hanna és Bence, majd messze lemaradva kullog mögöttük Evelin és Pál. Legalábbis a 2016-os utónév-statisztika szerint.

2017. április 03. 11:10

A lányoknak legszívesebben a Hanna, az Anna és a Jázmin nevet adták tavaly a szülők, a fiúk esetében pedig Bence, Máté, Levente a sorrend az első három helyen – derül ki a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárságának adataiból.

A kedvencek listájának élvonalában egyébként jószerivel egy évtizede alig van változás. Az adatokat böngészve az is megállapítható, hogy a manapság retró korszaknak nevezett időszakban, a ’70-es, ’80-as években a lányoknál Andrea, Krisztina, Katalin, a fiúknál pedig Zoltán, Gábor, László volt a nagy kedvenc. 

Az utónevek népszerűségének alakulását a Magyar Keresztnevek Tára adatbázisában lehet böngészni.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. április 05. 18:11
Igencsak népszerű még a Ronáldó, Rikárdó, Alonzó az Eszmeralda és a Dzsenifer is. Nyugaton a legnépszerűbb a Musztafa, és a Mohamed. A tendencia tehát hasonló. Szebb Jövőt!
trendo
2017. április 05. 18:11
A háromgyermekes anya így hívja a gyerekeit Borsodban: "Sarah, Jessica, Parker! Gyertek, megyünk krumplit lopni! :)
Dénia
2017. április 04. 10:39
A Géza Béla Jenő hármast nagyon elcsépelték. Kell egy kis idő, mire újra lesznek olyan anyukák, akik el tudják majd képzelni, hogy ilyen névre kereszteljenek egy csecsemőt.
Dénia
2017. április 03. 23:38
Miért borzasztó a Jázmin? Mert divat az araboknál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!