Tombol a munkaerőhiány a Balatonon

2017. június 12. 15:40

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke az ATV-ben beszélt a gazdaságban egyre inkább fellépő krónikus munkaerőhiányról.

2017. június 12. 15:40

„Azt gondolom, hogy a szakképzés színvonalán van mit javítani. Ebben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának egyébként megkerülhetetlen felelőssége van, hiszen 2011 óta ők a letéteményesei a magyar szakképzésnek. Erre valóban szükség lenne, mert látjuk azt, hogy bizonyos ágazatokban, szakmákban most már krónikus munkaerőhiány van – ennek egyik alkotóeleme az, hogy nem megfelelő a szakképzés” – nyilatkozta a VOSZ elnöke az ATV Start reggeli adásában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2017. június 14. 23:03
Csak épp azokat nem fizetik meg akik dolgoznak.Van egy mércém: van egy átlagos nincstelen fiatal szakmunkás, ma rendes munkával jut valamire,lesz lakása családja akit el tud tartani.
zőldsas
2017. június 13. 16:39
Barátom a 70-es 80-as években éveken át évi 4 havi fizetés nélküli szabadsága alatt felépített egy családi házat nem szocialista gyártású autót vett és utána még a feleségének is megteremtett egy tuti vállalkozást. Igaz a Balatonon egy zöldséges standot üzemeltetett éjjel feljárt a nagybanira és állandóan friss árút árult.
Kup Lung
2017. június 13. 13:54
Esetleg ha a balatoni vállakozók nagy részének kedves VOSZ elnök az lett volna az elsődleges hogy magasabb bért adjanak és csak aztán vegyék meg az asszonynak az új felsőkategóriás autót is a maguké mellé . Azt már nem is merem felvetni hogy éppen a legjobban húzókat zsigerelték ki 14-15 órás munkával váltás nélkül. Így aztán inkább kimentek mostanra valóban vagy abbahagyták a vendáglátósdit és gyárban dolgoznak . Esetleg az asszonynak ki kéne szállni a kocsiból és beállni dolgozni . Most már ennyit lehetne tenni amíg jobbra nem fordul a helyzet . Szóval Dávid úr ! Mindig más a hibás . Tudjuk.
balbako_
2017. június 13. 06:41
A pofátlan árakba nem fér bele egy kicsit több bér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!