A lokalizáció győzelme

2018. január 10. 09:30

Most, a „lokalizáció” győzelmének előestéjén nem lenne szabad veszítenünk!

2018. január 10. 09:30
Tőkéczki László

Szalai Zoltán - Napi Maxima

„1956 bátor és áldozatkész népe fáradtan és jórészt megalkudva fogadta sok nagyhatalmi irányból diktált sorsát. Súlyos „pofonok” által és után jutott el – húsz év értelmetlen új „pusztai vándorlásban” egy újabb, valódi rendszerváltoztatási esélyhez. A nagy kérdés azonban az, hogy lesz-e elég kitartása a magyarországi társadalom zömének ahhoz, hogy ezt az esélyt ki is használja. Óriási ellenérdekelt erők mozognak ez ellen, de az ő idejük lejáróban van! Most, a ’lokalizáció’ győzelmének előestéjén nem lenne szabad veszítenünk!”

Tőkéczki László: Esély a pusztai vándorlás után

 

Tőkéczki László (1951-2018) Széchenyi-díjas magyar történész, tanszékvezető egyetemi docens. A Valóság folyóirat főszerkesztője, a századforduló történelmének és eszmetörténetének kiváló ismerője volt. Tőkéczki Lászlót 2018. január 8-án érte a halál. Nyugodjon békében Tanár Úr!

 

------------------------

Az Ön maximája is megjelenhet a Mandineren. Ehhez nem kell mást tennie, mint a [email protected] címre elküldi kedvenc maximáját, annak pontos fellelhetőségi helyét és egy rövid leírást a maxima szerzőjéről. A maxima közléséről és a végleges kísérőszövegről a rovat vezetője Szalai Zoltán dönt, a beküldő nevét a szöveg végén minden esetben feltüntetjük.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2018. január 10. 13:47
Az SZDSZ magatartása a rendszerváltás elárulása . "Demokratizálták" az MSZMP-t és észre sem vették . Azóta meg csak tagadják és nyugtatgatják a lelkiismeretüket . És filozofálnak nagyokat a volt tagjai az országról mint a kívülállók . --- Jól látta ezt is Tőkéczki . Respect .
afterall33
2018. január 10. 12:15
RIP de azért a "pusztai vándorlásnak", meg a "magyarországi társadalomnak" furcsa zöngéje van.
balbako_
2018. január 10. 12:06
Isten nyugosztalja!
Biivisz
2018. január 10. 11:22
Remélem - kedves Tanár Úr - a próféta beszélt önből. (Poszthumusz.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!