USA ENSZ-nagykövet: Oroszország durván megsértette Ukrajna területi épségét

2018. november 26. 18:22

Oroszország durván megsértette a szuverén Ukrajna területi épségét - hangoztatta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete az ENSZ Biztosnági Tanácsának (BT) rendkívüli ülésén. Az amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: a nemzetközi közösségnek el kell ítélnieezt az „arrogáns cselekedetet”.

2018. november 26. 18:22

Oroszország durván megsértette a szuverén Ukrajna területi épségét - hangoztatta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete az ENSZ Biztosnági Tanácsának (BT) rendkívüli ülésén. Az amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: a nemzetközi közösségnek el kell ítélnieezt az „arrogáns cselekedetet”.

Nikki Haley közölte: Washington fenntartja az Oroszország ellen a Krím-félsziget bekebelezése miatt meghozott büntető intézkedéseket. Egyúttal arra figyelmeztett, hogy „az ilyen jellegű további orosz terjeszkedés csak ront a helyzeten”. Az ENSZ BT rendkívüli ülését orosz és ukrán kérésre hívták össze.

(MTI)

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2018. december 12. 12:52
Az USA meg a Hawaii királyság jogait. Így megy ez.
mucsay
2018. november 27. 15:24
nem úgy volt hogy ezt a luvnyát kirúgta a trump?
istvánkeve
2018. november 27. 11:48
A hírtájékoztatás alapvetö feladatához tartozna az is, hogy az orosz tag válaszát is olvashatnánk, amit a BT-ban elmondott!
fogas paduc
2018. november 27. 10:43
A szovjetek afganisztáni megszállása is úgy kezdődött, hogy a Zbigniew Bzezinszki rávette Reagent, hogy mivel éppen itt az ideje, hogy a szovjetek is megkapják a maguk Vietnámját, szállítson az USA a mudzsahedeknek fegyvereket, mert tartván attól, hogy azok beszivárognak a szovjet muzulmán köztársaságokba, a szovjetek meg fogják szállni ezért Afganisztánt. oszama bin láden az USA emlőin nevelkedik fel..... Az afagnisztáni kalandba, meg a Reagen csillagháborús hisztériájába a szovjetek belerokkannak. Anno Rejkjavikban Gorbacsov felajánlotta Reagennek a totális atomleszerelés - de ezt Reagen tudván az oroszok gazdasági nehézségeit visszautasította. SZóval a szovjetek befuccsoltak, és óriási káőosz fenyegetett Oroszországban ( volt már ilyen, ld 1917 - 1921 közti időszakot pl Dr Zsivágó c. filmet Keira Knightley-vel) Az egész világ azon aggódott, hogy a szovjet atomarzenál, és az ezzel kapcsolatos szellemi tőke miként fog a terroristák kezére jutódni..... Szóval , akárhogy is nézzük, az USA a II. vh óta, akár merre is megfordul a világban káoszt hagy maga után - pl arab tavaszt. A Goodfriend úr is azért jött hozzánk anno, hogy megbuktassa az Orbán kormányt. Ja, az kiszivárgott már, hogy mi is volt a Vida Ildikó bűne? Mert azt az egész világ tudja, hogy az amerikai elnökök spermájának milyen az íze, de a Vida Ildikó kitiltásának a valódi oka nem akar kiszivárogni.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!