Juncker és May a Brexit tárgyalások folytatásáról állapodott meg Brüsszelben

2019. február 07. 13:47

A közös cél, hogy olyan megoldást találjanak, amely a lehető legszélesebb támogatottságot nyerheti el a londoni parlamentben.

2019. február 07. 13:47

A nehézségek ellenére a tárgyalások folytatásáról állapodott meg csütörtöki brüsszeli találkozóján Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása.

A tárgyalást követően kiadott közös közleményben arról számoltak be, hogy a két fél tárgyalódelegációi tovább fognak egyeztetni, hogy olyan megoldást találjanak, amely a lehető legszélesebb támogatottságot nyerheti el a londoni parlamentben, ugyanakkor tiszteletben tartja a bennmaradó tagállamok által lefektetett irányelveket.

Február vége előtt pedig újabb találkozóra kerül majd sor Theresa May és Jean-Claude Juncker között, hogy értékeljék az előrelépést.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. február 07. 20:30
Egész pontosan miről akarnak még tárgyalni?
nagykutya
2019. február 07. 18:35
Elég ebből. Angolok bújjanak az angol vécébe.
apoa
2019. február 07. 15:05
Most kellene nekünk is bekapcsolódni és beadni a Huxit-ot! Lehet, most jó feltételekkel sikerülne...
luga
2019. február 07. 14:49
Ez az első normális megnyilatkozás hosszú idő óta Junckertól. Nem újból kell tárgyalni, hanem a józan ész szerint mindkét fél részére hasznos, vagy nem hátrányos megoldásokat még meg lehet találni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!