2020-ra vezetné be a Facebook saját valutáját

2019. június 18. 13:24

A Facebook útnak indítja saját kriptovalutáját abban a reményben, hogy felrázza a világpiacot – írja a The Guardian.

2019. június 18. 13:24

Kedden mutatta be a Facebook a „Libra” nevezetű valutát, amely milliók számára teszi lehetővé, hogy pénzügyi tranzakciókat hajtsanak végre a világ számos pontjáról. Amellett, hogy ez kihat a világ bankrendszerére, adatvédelmi kérdéseket is felvet.

Hasonlóan a Facebook Messengerhez, a Libra is önálló alkalmazást kap, ami várhatóan 2020-ra lesz működőképes. A cég szerint az alkalmazással majd azok is tudnak pénzt utalni, akik nem rendelkeznek bankszámlával.

A nagy várakozások ellenére, problémát okozhatnak a Facebook eddigi személyes adatvédelmi, illetve adathasználati botrányai, amelyek jelentős bizalomvesztéssel jártak a felhasználók, hatóságok és az üzleti világ részéről. Bár ehhez kapcsolódóan bejelentették, hogy a Libra a bankok általt is használt tranzakció-ellenőrzést fogja alkalmazni.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. június 21. 14:08
mi az hülyegyerek---nem ad több pénzt sorospapa??????
Nobilis de Karatna
2019. június 19. 11:01
Jaaaaaaaa! Ez úgy működne pontosan, mint a FACEBOOK gondolati, vélemény és szólásszabadsága! Óhhh! A beetetésnek és a gojok teljes hülyének nézésének történelmi tradíciója van. De ezt már a gojok is tudják. Úgy látszik CUKORHEGYI barátunk, bölcs eredetközösségétől erről még nem értesült .
nemecsekerno_007
2019. június 19. 09:57
Állam az államban... Ez komolyan kezd az 1984-re hasonlítani...
Sörgyári megálló
2019. június 19. 07:22
Ahhoz képest, hogy saját bünti joga van, sőt száműzhet is, ez már mit se számít. De szép lesz, persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!