Droglabort találtak Kolumbia uruguayi nagykövetének birtokán

2020. április 07. 13:36

A drogüzemben havonta legkevesebb egy tonna kokaint tudtak előállítani.

2020. április 07. 13:36

Az urugayi Fernando Sanclemente azután nyújtotta be lemondását Iván Duque államfőnek, hogy a kolumbiai főügyész hétvégi tévéinterjújában azt mondta, a diplomatának közvetlenül köze volt az ingatlanján talált droglaborhoz. A rendőrség februárban talált rá a drogüzemre a fővárostól, Bogotától 60 kilométerre, Cundinamarca megyében lévő birtokon. A labort felgyújtották, a rendőrség öt embert vett őrizetbe a helyszínen.

A drogüzemben havonta legkevesebb egy tonna kokaint tudtak előállítani. A kábítószert külföldi piacokra szállították a bogotái El Dorado repülőtéren át. Sanclemente tagadta, hogy köze volt a drogkereskedéshez, azt állította, nem volt tudomása a droglabor létezéséről sem. A nagykövet családja 1987 óta felerészt birtokolta a 170 hektáros vidéki ranchot egy olyan családdal együtt, amely tulajdonosa a Dann nevű kolumbiai szállodahálózatnak. Három évvel ezelőtt a birtok 40 százalékát bérbe adták mezőgazdasági tevékenységre.

Kolumbia a világ egyik legnagyobb kokatermesztő országa. Közel 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amely szárított leveleit perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként. A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. Az ENSZ tavalyelőtti felmérése szerint Kolumbia évente 1120 tonna kokaint tud előállítani.

(MTI)

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. április 08. 21:49
Vajon Gyurcsány köcsei bortokán mit találnának? Tippjeim: A: bolgár gyártmányú jakuzzit (újhülye típusú) B: az elveszett diplomamunkáját C: tiltott szeszfőzdét
Ezekiel2517
2020. április 08. 17:31
https://elpais.com/internacional/2020-04-07/renuncia-el-embajador-de-colombia-en-uruguay-por-el-hallazgo-de-un-narcolaboratorio-en-una-finca-de-su-familia.html
Senki Alfonz
2020. április 07. 21:53
Ez csak kb. 1,1%-a a kolumbiai nemzeti termelésnek. Kispályás a fickó! Miért tanult diplomatának, miért nem lett gázszerelő, jobban élne??
panyigai péter
2020. április 07. 21:46
A cikk címe helyesen: droglabort találtak Uruguay kolumbiai nagykövetének birtokán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!