Újabb rendkívüli ellenőrzés a Pesti úton

2020. május 06. 12:38

Az orvosi jelenlét mellett a gondozottak megfelelő szakápolását is ellenőrzi a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban.

2020. május 06. 12:38
Budapest Főváros Kormányhivatala

„Az orvosi jelenlétet célzó korábbi ellenőrzés mellett újabb rendkívüli ellenőrzést indított a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amely célzottan a gondozottak megfelelő szakápolására terjed ki. Az idősotthonban a legutóbbi adatok szerint 296 gondozott, 26 dolgozó fertőződött meg és már 40-re nőtt az elhunytak száma. Az orvosi jelenlétet és a folyamatos orvosi ellátást célzó ellenőrzési eljárásban benyújtott dokumentumok (szerződések, jelenléti ívek, orvosi nyilatkozatok) alapján és korábbi rendkívüli ellenőrzéseinken szerzett tapasztalatokat és hiányosságokat a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal is megosztottuk.

Az erről szóló hivatalos feljegyzést az országos tisztifőorvoshoz is eljuttattuk, aki átfogó vizsgálatot végez az idősotthonban történt tömeges megbetegedések és halálesetek miatt. Megállapításainkat a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnak is lehetősége van hivatalosan véleményezni.

 Az idős gondozottak védelme és megfelelő egészségügyi ellátása érdekében a folyamatos orvosi felügyelet mellett fontos a megfelelő létszámban és képzettséggel biztosított szakápolás is. Ezért a most indított új ellenőrzés célja kifejezetten a szakápolás helyzetének, személyi feltételeinek és működésének vizsgálata. A most indított ellenőrzésen azt vizsgáljuk, hogy az idősotthonban rendelkezésre áll-e a törvényben előírt megfelelő létszámú, végzettségű és munkaképes személyzet, és megfelelő-e a gondozottak ellátása.

Budapest Főváros Kormányhivatala”

(MTI-OS)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. május 06. 20:32
A FŐVÁROSNAK nagyon nem tetszik, amit TETSZENEK CSINÁLNI...
Vainamoinen
2020. május 06. 18:25
Az lenne a legjobb, ha Karacsony lemondana. Eddig negyvenen haltak meg miatta a Pesti uti oregotthonban.
János bácsi
2020. május 06. 14:57
Nem bírnak , Karácsony Gergővel ezek a lúzerek. :D
Pierre
2020. május 06. 13:35
"A budapestiek szerint a miniszterelnökéhez képest a főpolgármester kommunikációja és intézkedései emberségesebbek, és jobban szolgálja az emberek érdekeit valamint a járvány megfékezését." https://publicus.hu/blog/budapest-maszk-teszteles-es-politikai-arcelek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!