Ezek a leggyakoribb családnevek Szlovákiában :D

2020. december 29. 18:43

Gyaníthatóan idősebbek a családnevek, mint Szlovákia.

2020. december 29. 18:43
null

A szlovák Belügyminisztérium közzétette a tíz leggyakoribb szlovákiai férfi és női vezetéknevet: Horváth, Varga, Tóth, Nagy, Szabó és a többiek...

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2020. december 31. 19:34
Pár éve olvastam egy jó beszólást, valami olyasmi volt, hogy kérvényeznie kellene Magyaroszágnak, hogy beleolvadhasson Szlovákiába, és miután ez megtörtént, az "Adj szállást a tótnak, kiver a házadból" elv mintájára mint legnagyobb nemzetiség, átvenni a hatalmat az új országban és kipics@'zni őket alaposan. Nem volna rossz ötlet... :-)))))))
Rumata
2020. december 31. 13:02
"Gyaníthatóan idősebbek a családnevek, mint Szlovákia." Nem kéne ezt annyira túllihegni. Egyrészt a szlovákok szláv ősei sokkal régebb óta éltek itt, mint a mi magyar őseink. Másrészt a szlovákok őseinek is sokkal régebb óta volt itt saját állama, mint a mi magyar őseinknek. Harmadrészt pedig a rengeteg szlovákiai magyar családnév elsősorban a Monarchia alatti tömeges névmagyarítás következménye volt. A Monarchia előtt még Magyarországon is inkább volt jellemző az idegen családnév, mint a magyar. Tehát ezek a magyar családnevek még Magyarországon sem igazán tekinthetők "történelminek". Úgyhogy én nem humorizálnék azon, hogy mióta van független Szlovákia.
Dénia
2020. december 31. 10:42
Na nemá. Nemhogy a magyar nyelvet a szlovák törmeléknyelvekből lopkodtuk össze alig párszáz éve, most meg kiderül, hogy már eredeti magyar családnév sincsen, az is mind szlovák jövevénynév :) Ebből is látszik, hogy a magyar mint olyan, nem is létezik.
Robur
2020. december 31. 00:48
Pont mint Magyarországon. A szlovák az a magyar aki beszél csehül.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!