Korózs Lajos: A kormány embertelen helyzetet teremtett

2020. december 28. 12:52

A képviselő szerint sérti a tulajdonhoz való jogot, hogy ha egykor valaki fizetett járulékot, az nincs örök életre biztosítva.

2020. december 28. 12:52
null

Korózs Lajos hétfőn, egy sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezik a társadalombiztosítási törvény módosítása és az ahhoz kapcsolódó végrehajtási rendelet miatt. A politikus szerint ugyanis Alaptörvény-ellenes, hogy amennyiben valaki hat hónapnál hosszabb ideig érvénytelen TAJ-kártyával rendelkezik, annak a sürgősségi ellátást kiszámlázhatják.

Értik ugye, ezt az embertelen helyzetet? Hogy valaki, azért mert nincs anyagi lehetősége – munkáját veszítette, egészségét veszítette, vagy valamelyik családtagját veszítette –, és olyan anyagi helyzetbe került, hogy nem tudja maga után fizetni ezt az egészségügyi szolgáltatási díjat,

Ennek megfelelően Korózs kéri az Alkotmánybíróságot, hogy nyilvánítsa Alaptörvény ellenessé, és visszamenőlegesen semmisítse meg a kifogásolt rendelkezést. A szocialista képviselő hozzátette, hogy az ismertetett rendelkezések több alapjogot is sértenek, külön kiemelve a tulajdonhoz való jogot,

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2021. január 06. 13:23
Akkor a BKV-ra miért kell havonta bérletet venni? A buszokat pedig közpénzből veszik a mi pénzünkből!
Bell & Sebastian
2020. december 29. 00:39
Kóros Lajos, az átlagon felüli. A pénzt megolvasni, ennyit tud.
rovan
2020. december 28. 23:14
Amíg ki nem merítem az eddigi befizetéseimet, addig a tébé perkáljon utánam. Különben ellopta a befizetéseim.
nemecsekerno_007
2020. december 28. 22:56
Jajj, ez annyira hülye. És képzeljétek el, hogy ezek kormányon voltak. 8 évig?!?!?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!