Moody's: Stabil kilátással kezdik az évet a közép- és kelet-európai gazdaságok

2021. január 14. 11:33

Kiemelik, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

2021. január 14. 11:33
null

Stabil hitelképességi kilátással kezdik az évet Közép- és Kelet-Európa gazdaságai - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó térségi helyzetértékelésében. A nemzetközi hitelminősítő kiemeli, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

A Moody's közölte: a térség egészére érvényben tartott stabil hitelképességi kilátásának fő tényezője az, hogy várakozása szerint középtávon is robusztus marad az országcsoport gazdasági teljesítménye. A cég megítélése szerint a régió kevésbé van kitéve a koronavírus-járvány okozta tartós gazdasági károknak, mint a legtöbb euróövezeti gazdaság. A Moody's a közép- és kelet-európai gazdaságokban az idén 4,1 százalékos átlagos növekedést vár az általa 2020-ra valószínűsített 5,1 százalékos visszaesés után.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. január 14. 16:44
Index 2006. október 4., szerda 10:50 Egy fokozattal lejjebb sorolta az ország és a jegybank devizaadósságainak osztályzatát a Japan Credit Rating. Míg a többi nemzetközi hitelminősítő még csak figyelmeztette az országot, a JCR előzetes jelzés nélkül lépett. Így is A kategóriások maradtunk, de már mínuszos jelzéssel. A japán döntés egy rossz sorozat kezdete lehet. A forint árfolyama lejtmenetben. IGEN, ez Gyurcsány elvtárs miniszterelnöksége idején! 2007-re 4, egészen pontosan NÉGY LEMINŐSÍTÉS történt! Hm....?
fogas paduc
2021. január 14. 16:28
Orbán megbukott. Mellár megint megmondta.
Robertoo
2021. január 14. 15:16
Már képzelem a balos híreket: Nem érdekes mit ír a lakáj Moody's, akkor is sz@r minden!
llnnhegyi
2021. január 14. 15:09
Rossz hír a liberalbolsevista polgártársainknak ez. Kormányváltás elhalasztva,bizonytalan időre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!