Pártcélokra használná Niedermüller Péter az EröMűvházat

2021. január 26. 12:46

Niedermüller Péter megszabadulna a Wesselényi utcai történelmi-kulturális helyszíntől.

2021. január 26. 12:46
null

„Pártfunkcióra használná Niedermüller Péter DK-s polgármester Erzsébetváros történelmi-kulturális épületét, a Wesselényi utcai EröMűvházat. A városvezető azzal érvel az épület bezárása mellett, hogy az önkormányzat így spórolna a költségvetésén, miközben a közösségi ház személyzetének havi 650 ezer forintért bérel irodát. Ez már a második kulturális központ, amelyet a baloldal bezárat, korábban Pikó András rendelte el a Józsefvárosi Galéria üzemelésének megszüntetését” – írta szerdán a Magyar Nemzet. 

„Tiltakozik a Fidesz az ellen, hogy egy valóságos DK kampányközpontot alakítson ki Niedermüller Péter Budapest egyik közösségi-kulturális ékéből, amely eddig nemcsak a kerület közösségét, hanem az egész fővárost szolgálta rendezvényeivel” – mondta a Magyar Nemzetnek a VII. kerület fideszes önkormányzati képviselője, Bajkai István, aki szerint az EröMűvház a baloldal jogi kijátszásának esett áldozatul, hogy a DK-s polgármester „saját haveri csoportjának kezébe adja”.

„Ez azt jelenti, hogy a székház innentől kezdve kizárólagosan egy bérlő kezébe fog kerülni, aki saját maga dönti el, hogy kit enged oda be, hogyan használja, üzemelteti ezt az épületet és milyen bérleti feltételeket alakít ki” – állítja Bajkai István. 

„A pályázat beadására mindössze kéthetes határidőt tűztek ki, tehát már megvan, hogy kinek akarják kiadni az épületet, hiszen ennyi idő alatt nem mérhetők fel többek között az épület műszaki viszonyai, költségei vagy a vízkarbantartási szerződése. A pályázatok ismertetése zárt körben, közjegyző jelenléte nélkül megy majd végbe, így ez lehetőséget biztosít a későbbiekben a manipulációkra és a visszaélésekre” – nyillatkozta a képviselő a Magyar Nemzetnek. 

Az épület bezárása mellett azzal érvelt Nidermüller Péter, hogy„az önkormányzatokkal kapcsolatos elvonásokból csökkent az önkormányzat jövedelme”. Ennek Bajkai István szerint ellentmond az a tény, hogy havi 650 ezer forintért bérelnek a Rákóczi úton irodát a művelődési központ személyzetének. A Fidesz lakossági petíció előkészítését tervezi az épület bezárását megakadályozandó. A korábban ipari épületként használt szecessziós EröMűvHáz 2004 őszétől lát el közösségi feladatokat. Először, Civil Házként, majd 2005. július elsejétől Közösségi és Művelődési Házként funkcionált, jelenleg pedig Erzsébetváros közösségi házaként működik. 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. január 26. 19:30
Niedermüllernek nem kell Művház! Azt sem tudja az mire való. Biztosan nem adná el, ha borosüvegek, kábítószeres fecskendők, itt-ott szarcsomók, szaros wc papírokkal díszitett lenne az épület. Tudjuk a ripacsaik életviteléből, hogy náluk a kultúra, a művészet ezen a szinten működik.))) Ők csak a mocsokban, a szennyben tudnak létezni, lerészegedve, belőve... szarból próbálnak várat építeni.))))))))))))))
fatman
2021. január 26. 18:27
remélem, ezt a kuszafogú szemetet többé nem választják meg semminek...
Rocktoberi
2021. január 26. 14:52
Végül is igazuk van. A bugris proli szavazóiknak nem fog hiányozni semmilyen kulturális intézmény. Nekik az a kocsmával végződik.
cutcopy
2021. január 26. 14:36
"Tiltakozik a Fidesz az ellen, hogy egy valóságos DK kampányközpontot alakítson ki Niedermüller Péter Budapest egyik közösségi-kulturális ékéből" Miért, a budapesti városháza már egy éve DK kampányközpont lett..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!