Elhallgatott a SZEMlélek blog, kirúgták a vezetőséget

2021. február 22. 11:10

A Felebarátok Egyesület elnöke, Ikotity István 2021. február 18-án egyoldalúan felmondta február 1-re visszadátumozva a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztőjének és a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatójának megbízását – adta hírül közleményében a SZEMlélek.

2021. február 22. 11:10
null

A közlemény szerint az elnök és az elnökség tagjai között konfliktus alakult ki a döntés kapcsán, ezért a helyzet rendeződéséig nem tudják folytatni a lap szerkesztését. 

A Felebarátok Egyesület (FBE) egy katolikus közösség, „melynek fő célja, hogy a katolikus egyház tanítását hatékonyan és hitelesen közvetítse a magyar társadalom közössége felé, erősítve ezáltal a katolikus identitást, valamint fontos közvetítő szerepet betöltve az egyházhoz tartozók és az egyházhoz nem tartozók között” – áll honlapjukon. A SZEMlélek médiacsoport tagja a szemle.hu hírgyűjtő oldal is.  

A Média1 megírta azt is, hogy a SZEMlélek élén tavaly októberben már volt egyszer főszerkesztőváltás, ekkor vette át a lap irányítását Sáhó Eszter főszerkesztő Gégény Istvántól, aki kreatív igazgató lett. Hétfőn – február 1-re visszadátumozva – az ő munkaviszonyukat szüntette meg az egyesület elnöke.  

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2021. február 22. 17:25
Sebaj. Maradt még olvasható és hiteles katolikus oldal. Akik meg csak a botrányokban jeleskednek, azokat jó szívvel nem tartanám katolikusnak. Meg kell nézni a Katolikus Válasz sorsát. Harcoltak a nevezetért, de amikor elbukták az ügyet, siránkozás nélkül, mártír póz nélkül KV-re módosították a nevüket. És a színvonal továbbra is töretlen.
MayorAnna
2021. február 22. 16:56
Egy katolikus lap miért van vörös rongyokba öltöztetve, mint volt Budapest 1919-ben?
afium
2021. február 22. 16:33
Itt volt az ideje.
Bokros Birka
2021. február 22. 15:15
Akkor most Bidé elvtárs üzenetet küld a sajt szabadság megvédése érdekében és minden média ezt harsogja mint a Bulgár blöki rádió frekvenciája után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!