Újra találkozhatnak a felsősök és a gimnazisták

2021. május 10. 13:28

Dömötör Csaba államtitkár szerint a nap legmeghatóbb képe a diákok öröme.

2021. május 10. 13:28
null

Dömötör Csaba szerint ez a nap leginkább megható képe. A parlamenti államtitkár a Facebook-oldalára posztolta ki, ahogy egy nyíregyházi gimnáziumban találkoznak a diákok. Az apropót az adta, hogy ma indult újra a jelenléti oktatás a felső tagozatos és gimis osztályokban. A politikus legnagyobb lánya is lelkesen mesélte reggel, hogy „ma már a felsősök is jönnek”.

Az államtitkár arról ír, hogy a járvány majd másfél éve elvette a diákoktól a hagyományosan megtartott szalagavatókat, ballagásokat, nagyszüneti és utolsó óra utáni bandázásokat, és a napi személyes találkozások erejét, s „nincs az a tökélyre fejlesztett digitális kütyü és online távoktatási megoldás, ami pótolhatná a személyes találkozások erejét” – fogalmaz.

Majd köszönetet mond a tanároknak, akik a tudás átadása mellett a gyerekek lelkével is törődtek, a türelemnek szobrot állító szülőknek, és köszönetet mond a diákoknak is, „akik helytálltak a sokszor végtelennek tűnő napokon is”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2021. május 10. 14:27
Én szerettem iskolába járni, nem elsősorban a tanulás, hanem a társaság miatt. Fontos a gyerekeknek a közösség és a hús- vér kapcsolat, nem csak a virtuális.
Akitlosz
2021. május 10. 13:43
Ez mekkora kamu! A gyerekek többsége nem szeret iskolába járni. Azért járnak oda, mert muszáj, kötelező nekik. Államilag elrendelt iskolakötelezettség van. Ahogyan munkahelyükre sem a társaságért meg a jó csapatért járnak az emberek, hanem pénzt keresni. Online oktatásnál nem kell cipelni a nehéz iskolatáskát, nem kell utazgatni pénzért, és még a cigány osztálytársak sem verik meg a diákokat. Na jó, ez csak az általános iskolákban probléma, a középiskolákban már nem, mivel azokba cigányok már nem igazán járnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!