Mégsem költözik be az erzsébetvárosi zeneiskola a Damjanich utca 4-be

2021. június 21. 16:53

Az erzsébetvárosi önkormányzat szerint nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület.

2021. június 21. 16:53
null

Korábban beszámoltunk mi is arról, hogy a Freeszfe Egyesület egy, a VII. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzat által kiírt pályázat elnyerése után beköltözött a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe, annak ellenére, hogy a Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet.

Az egyesület végül lemondott az épületről a zeneiskola javára, és később az épületre kiírt pályázatot meg is nyerte a Belső-Pesti Tankerületi Központ, ami saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben.

Az erzsébetvárosi önkormányzat azonban most közleményében azt írja, hogy a pályázatban vállaltak ellenére nem akarja a tankerület kifizetni az épület bérleti díját. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak az önkormányzat szerint amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. Erzsébetváros önkormányzata ezt a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekinti, a pályázati kiírásnak megfelelően pedig felvették a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

Nyitókép: Facebook

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. június 25. 06:57
Nem rémlik, hogy a köztulajdonú állami iskolák bérleti díjat fizetnének a szintén köztulajdonban álló épületekért. Nem baj, majd a FreeSZFE fizetni fog, hiszen a mikroadomány a legstabilabb bevételi forrás. Ha pedig eléggé ultraliberálisak, akkor lelakhatják az épületet a számlákat pedig fizessék a kapitalisták, mert az eszme nem foglalkozik ilyen alantas dolgokkal.
kozmosz
2021. június 21. 21:56
Pedig mindeki láthatja, hogy az erkély a kora reggeli dobolásgyakorlásra lett tervezve.
kitiltott
2021. június 21. 21:36
Rosszul érted mert nem akarod érteni.. Az ingatlan pályázati úton történő bérbeadásának terve azért is keltett meglepetést, mert ezt az épületet Erzsébetváros előző vezetése a képviselő-testület egyhangú támogatásával a jelenleg több helyszínen működő, 600 fős Molnár Antal Zeneiskola számára újítatott fel, mégpedig az önkormányzat saját kötségvetéséből, több száz millió forintból, s a célnak megfelelően a zenei oktatáshoz szükséges hangszigetelt termeket alakítottak ki benne. Ám a pályázati kiírásból már egyértelműen látszott, hogy a jelenlegi önkormányzat nem kívánja átadni az épületet a zeneiskolának, ugyanis az értékelési szempontok között a maximálisan elérhető 100 pontból 30 pontot kaphatott az, aki „képzőművészet, színház- vagy táncművészet” számára kívánja igénybe venni az épületet, ám egyetlen pont sem járt annak, aki zeneiskolai célra szeretné inkább hasznosítani.
zakar zoltán béla
2021. június 21. 21:14
rohaDéK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!