Félmilliárd ember süllyedt mélyszegénységbe a koronavírus miatt

2021. december 12. 16:16

A Világbank és a WHO szerint a járvány az 1930-as évek óta a legsúlyosabb gazdasági válságot is előidézte.

2021. december 12. 16:16
null

Félmilliárdnál is több ember süllyedt mélyszegénységbe az elmúlt egy évben, a koronavírus-járvány csúcsán, mert saját zsebből kellett állnia az egészségügyi kiadásait – közölte vasárnap a Világbank és az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A két szervezet közös közleménye kiemeli, hogy a járvány nem csak az egészségügyi ellátó rendszer működésében okozott zavarokat, hanem az 1930-as évek óta a legsúlyosabb gazdasági válságot is előidézte, amely miatt sokaknak még nehezebbé vált ellátásuk finanszírozása.

„Minden kormánynak azon kell lennie, hogy azonnal helyreállítsa és felgyorsítsa erőfeszítéseit, hogy az emberek hozzáférhessenek az egészségügyi ellátáshoz, anélkül, hogy anyagi következményektől kellene tartaniuk” – fogalmazott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

(MTI)

 Nyitókép: MTI/EPA/Idrísz Mohammed

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2021. december 13. 06:21
" Félmilliárd ember süllyedt mélyszegénységbe a koronavírus miatt!" Szabó TimiKém a parlamentben feláll majd és elrikácsolja, hogy ez mind Mo-on történt. Persze ez is OV miatt.
Kristály
2021. december 12. 22:10
A pofázás megy ilyekor kellene mégszolaljanak a libsik a demokrácia jegyében itt lászik hogy a nagytőkések milliárdosok mellett állnak még véletlenül sem a félmilliárd ember mellett.
scriba
2021. december 12. 18:19
Nem a koronavírus miatt, nem is a "járvány" miatt, hanem a túlreagált, teljesen felesleges lezárások miatt, amik csak erőfitogtatásra voltak jók, meg annak a tesztelésére, hogy lesz-e elég birka, aki még élvezi és követeli is a szabadsága korlátozását.
Falfirka
2021. december 12. 17:58
többet kell dolgozni és kevesebbek baszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!