Tizenegyezer fölött az új fertőzöttek száma, elhunyt 192 beteg

2021. december 01. 09:00

A beoltottak száma 6 132 549 fő, közülük 5 847 405 fő már a második oltását is megkapta, 2 559 096 fő pedig már a harmadik oltást is felvette.

2021. december 01. 09:00
null

11 152 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 114 260 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 34 713 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 891 691 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 187 856 főre emelkedett – olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Nyitókép: MTI/ANA-MPA/EPA/Kósztasz Cironisz

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. december 02. 11:02
Összevissza hazudoznak itt a halálozási adatokkal kapcsolatban az emberiségellenes bűnözők fizetett mocskos fattyai. kunfia elvtárs eklatánsan élenjár a szarban. De ez az alak a többlethalálozás fogalmát se képes értelmezni, honnan a picsából is tudná? Hiszen csak megrendelést teljesít. A szaralak. Nos, aki a többlethalálozással kapcsolatban értelmes gondolatokra kíváncsi, az alábbi oldalt megnyitva megteheti: https://github.com/tamas-ferenci/ExcessMortEUR Magyarország nem világvezető a koronavírus halálozásban. A koronavírus halálozás metszetében jelentett esetek gyakorisága pozitív irányban tér el a halálozások regisztrációs főtengelyétől, ahol a többlethalálozás egyezne a jelentett halálozással. Ugyanúgy, ahogy például Németország, Belgium, Franciaország, vagy Dánia esetében. Vagyis több koronavírusos halálozást jelentenek, mint amennyi a többlethalálozásból következően ténylegesen történt. De van egy másik tengelynyílás is, ez azokat az országokat jelzi, ahol a többlethalálozás negatívan tér el a jelentett koronavírus halálozási gyakorisághoz képest, ilyen ország például Bulgária, Csehország, Lengyelország és Finnország is. Az eltérések gyakoriságtömege más és más, Bulgáriában hatalmas, Finnországban kisebb. De ugyanígy a pozitív eltérés esetében is számít az eltérés gyakoriságtömege, ez Németországban kisebb, Magyarországon nagyobb. Magyarországon sokkal több koronavírus halálesetet regisztrálnak, mint amennyi a többlethalálozás alapján várható lenne. Ennek módszertani okai vannak. Amint az a mellékelt tanulmányból kiderül.
fogas paduc
2021. december 01. 12:36
Az oltatlanok járványhulláma zajlik.
hátakkor
2021. december 01. 11:44
Pár hét és platózik.
istvanpeter
2021. december 01. 10:48
Hát, ahhoz képest, hogy korlátlan oltakozási lehetőség van, még mindig nagyon sokan kockáztatják az életüket és az egészségüket. Persze az utolsó lélegzetvétel előtt már sopánkodnak és siránkoznak, de a kaszás nem viccel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!