Dobrev Klára osztott-szorzott, majd bejelentette: Orbán a kudarcait sikerként próbálja eladni

2022. május 31. 17:46

A DK-s politikus szerint az olajembargóval kapcsolatos siker „részleges és átmeneti”.

2022. május 31. 17:46
null

Gyurcsány Ferenc felesége közösségi-média oldalán jelentkezett be egy hosszabb bejegyzéssel, amelyben az Orbán Viktor által Magyarország számára kialkudott  brüsszeli szankciós csomaggal kapcsolatban fejtette ki a véleményét. 

A DK politikusa szerint Orbán Viktor a kudarcait sikerként próbálja eladni, ennek alátámasztására a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, Molnár Csaba gondolatait idézte:

  • 1. „Az EU úgy döntött, hogy az év végégig leállítja az orosz olajimport 90%-át. Ez egy erős európai válasz Putyin háborús bűneire, a lebombázott kórházakra és óvodákra, Ukrajna megszállására. Mindezt Orbán kényszeredetten, de megszavazta. Orbán elsődleges célja, hogy megvédje Putyint a komoly szankcióktól tehát kudarcot vallott. Ez az első kudarc”.
  • 2. „Orbán második célja az volt, hogy zsarolásával kikényszerítse, hogy az EU által felfüggesztett uniós támogatásokat megkapja az ország. Ez sem sikerült, a megállapodásban szó sincs arról, hogy újraindulnak az uniós pénzek Magyarországra. Ez volt Orbán második kudarca”.
  • 3. „Harmadikként azt akarta elérni Orbán, hogy az olajembargó ne vonatkozzon Magyarországra. Ez sem jött be, csak részleges és átmeneti mentességet kapott néhány ország, köztük hazánk is. Ez volt a harmadik kudarc”.

 A bejegyzés végén pedig kijelentette: „Orbán Viktornál régi hagyomány, hogy győzelemként próbálja eladni az európai vereségeit, most is ez történik. De attól még a valóság az, hogy háromból semmit nem tudott Orbán elérni”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ArmaGedeon
2022. június 02. 00:02
Az igazi kudarc maga Dobrev Klára és a felmenői! És hál'Isten az is, hogy nagyon messze voltak a kikiáltott győzelmüktől! És a legnagyobb kudarc, hogy ezt nem tudják megemészteni!
Csendőr
2022. június 01. 14:56
Egyenes út a négyötöd felé 2026-ban.Csak így tovább. Az úriemberek elismerik az ellenfelük sikerét, de ezek. A kút iszapos feneke ezekhez képest a Mount everest.
Intar
2022. június 01. 13:17
Dobrev minél többet beszél, annál inkább látszik, hogy mekkora egy szerencsétlen, gyűlölködő hülye.
bf109g6
2022. június 01. 10:04
Ezt a szőröstalpú, téglafejű, bolgár jetit nem kellene ennyire gyakran análisan penetrálni, mert így megfordul benne a szar, és jön ki a száján... Néha elgondolkodom, mi lenne most, ha _ezek_ lennének kormányon. És nem, nem értik, hogy az átlag magyar nem narancsbirka, fidess mániás, putlerszopó (mit hagyok ki...?), csupán gondolkodik, mert nem hülye. És azért szavaz Orbánra, mert nem akar háborút, recessziót, egekbe szökő rezsit és üzemanyagot, transzokat, migránsokat (nem keverendő a menekültekkel). No meg valahol imponáló, hogy országunk vezetői kiállnak, vitáznak, a mi érdekeinkért. Az összefosott ellenzék a "merjünk kicsik lenni" frusztrációjától megőrülve, kizárólag kritizálni tud. A fenti dk bejegyzésből ugyanis egy dolgot nem tudok meg: MIT TETTEK VOLNA ŐK? (Bónusz kérdés: és az kinek lett volna jó...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!