A hadseregek együttműködéséről tárgyaltak a V4 országok vezérkari főnökei

2022. június 14. 13:26

A tanácskozáson a katonai vezetők áttekintették az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetet is.

2022. június 14. 13:26
null

A nemzeti hadseregek közötti együttműködés időszerű kérdéseit tekintették át a visegrádi csoport vezérkari főnökeinek találkozóján részt vevő katonai vezetők kedden Debrecenben – közölte a tanácskozás után a sajtóval a Magyar Honvédség parancsnoka.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: meghívták a tanácskozásra az ukrán vezérkari főnököt is, aki korábban jelezte részvételét, de a háborús helyzet miatt mégsem tudott Debrecenbe utazni. Nem volt ott a találkozón a lengyel vezérkari főnök sem. Ezzel kapcsolatban a magyar parancsnok azt mondta, „a jelenlegi helyzetben a nemzeti érdek előtérbe kerülhet”.

A tanácskozáson a cseh, a szlovák és a magyar katonai vezetők egyebek mellett áttekintették az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetet, és az Európai Unió harccsoportjának jövő évi szolgálatba állításából adódó feladatokat – ismertette Ruszin-Szendi Romulusz.

(MTI)

Nyitóképen Daniel Zmeko tábornok, szlovák vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Ales Opata vezérezredes, cseh vezérkari főnök a visegrádi csoport (V4) vezérkari főnökeinek találkozója után tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. június 14. 19:29
NINCS feladat! A V4-eken belül nincs! VALAMENNYIEN a NATO tagjai vagyunk, a NATO-ban lehet, van feladat!
ovander
2022. június 14. 14:47
"Nem volt ott a találkozón a lengyel vezérkari főnök sem." A lengyelekre nem lehet számítani és ők se számíthatnak ránk.
europész
2022. június 14. 14:34
Ezt nagyon jol teszik.Az ukran szomszed igen sotet dolgokrol almodozik.Nincs ketsegem afelol,hogy egyszer beprobalkozik es nem azert,hogy megkoszonje az ajandek fegyvereket meg a rengeteg human segitseget es nem csak a magyarokrol van szo.
Feri70
2022. június 14. 14:06
Igen, tényleg nagyon fontos lenne egy közös közép-európai harccsoport. Komolyan kellene venni egy közös, haderő kialakítását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!