Videóüzenetet küldött a börtönből az oroszok által halálra ítélt brit katona

2022. június 24. 18:50

Aiden Aslin azt fontolgatja, hogy Kirill pátriárkától kér kegyelmet.

2022. június 24. 18:50
null

Mintegy negyedórás videót töltött fel a donyeci börtönből Aiden Aslin, az egyik brit önkéntes, aki Mariupolban esett orosz hadifogságba. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Aslint nemrég a „Donyecki Népköztársaság” ítélőtáblája halálbüntetéssel sújtotta, de még nem járt le a fellebbezési idő.

Azt hitte „a jó oldalon harcol”

A Portfolio pénteken arról írt, hogy a brit férfi mondhatni „megtért” azután, hogy kimondták rá a legsúlyosabb ítéletet. A videóban hosszasan beszélt arról, hogy az ukránok civileket lőnek nehéztüzérséggel a Donbaszban, illetve, hogy

Mariupolban az azovosok élő pajzsnak használták a lakóházakat és ezek lakosait.

Többször is kitér arra, hogy élete legnagyobb hibája volt, hogy beállt az ukrán tengerészgyalogságba, és hogy azt hitte, hogy a jó oldalon harcol, de „naiv és buta volt” – idézte Aslint a portál.

„Teljes szívéből igazat ad” az oroszoknak

A férfi arra is kitért videóüzenetében, hogy „azt gondolná az ember, hogy csak azért állt az oroszok oldalára, mert a börtönben halálra ítélték, de valójában teljes szívből igazat ad nekik”. Hozzátette:

Aslin többször is bocsánatot kér a „Donyecki Népköztársaság” népétől, azt hangsúlyozta, hogy nem követett el ellenük semmit, amiért halálbüntetést érdemelne és azt kéri, hogy hadd segítsen nekik, akár rabként is, az ukrán tüzérség által lebombázott területek újjáépítésben. Mindehhez még hozzáfűzte: fontolgatja, hogy

Kirill pátriárkától kér kegyelmet a keresztényi szellem jegyében.

Mint ismert, Nagy-Britannia Moszkván keresztül próbálja elérni Aslin szabadon engedését, de a Kreml inkább a „Donyecki Népköztársaság” vezetése felé tereli őket, annak érdekében, hogy vegyék fel velük a diplomáciai kapcsolatot, de facto elismerve ezzel a szakadár terület függetlenségét – írta a Portfolio.

Nyitókép: KONSTANTIN MIHALCHEVSKIY / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

 

 

 

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 25. 18:13
ezt az USA-n, a beszállítókon, az Unión kívül mindenki tudja. sok beszámolót lehetett olvasni az ukránok háborús bűntetteiről..., a hősökről
kozakgabor
2022. június 25. 15:03
"Azt hitte a jó oldalon harcol." Majdnem a teljes EU azt hiszi..
Szerintem
2022. június 25. 14:58
"Aiden Aslin azt fontolgatja, hogy Kirill pátriárkától kér kegyelmet." Ez nem lenne PC. Ami a PC, azt Gyurcsány is megmondta - pocsék ember, aki nem akar meghalni Ukrajnáért
artojan
2022. június 25. 14:31
Hogy ezaz Aslin miért nem hallgatott Poór Pétert ? Akkor tudhatta volna hogy :"Késő bánat utánam a vízözön .."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!