Lett védelmi miniszter: A túlélés érdekében növelnünk kell a harcra kész lakosság arányát!

2022. július 11. 18:22

Lettországban minden 18 és 27 év közötti férfi sorköteles lesz.

2022. július 11. 18:22
null

A lett védelmi minisztérium hétfőn bejelentette, minden 18 és 27 év közötti férfi számára kötelezővé teszik a sorkatonai szolgálatot – írta meg a CNN. Az elkövetkező öt évben minden az életkorba eső férfinak választania kell, milyen típusú katonai szolgálatot kíván teljesíteni: az Államvédelmi Szolgálatban, a Nemzeti Gárdában, a szekcióparancsnoki egyetemi kurzuson szolgálna-e, vagy alternatív szolgálatokat végezne a bel, egészségügy- vagy a népjóléti minisztériumban.

A hasonló életkorú nőknek önkéntes szolgálati lehetőséget ajánlanak fel ugyanezeken a területeken.

A lett védelmi miniszter, Artis Pabriks szerint a lakosságnak fel kell ismernie, hogy a túlélés érdekében egyszerűen növelniük kell a katonai kiképzésben részesült és harcra kész lakosság arányát. „Ez csökkentené annak kockázatát, hogy Oroszország önkényesen megtámadja Lettországot” – mondta.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 12. 08:55
ezek is mind meg akarnak halni?
Ben Jeremiah
2022. július 12. 07:51
Ez szép dolog, hogy behívnak mindenki. De mi lesz a kb. 30% orosszal, akik lettországban élnek? Azokat is behívják? És hogyan, hiszen kb. 300 ezer lettországi orosznak papírjaik sincsenek - a lett állam, eu konform módon a kisebbségnek nem ad szavazati jogot, állampolgárságot. Hogy fogja őket behívni katonának? És a lettek mennyire fognak örülni, mikor látják, hogy nekik menni kell a medve elé, a szomszédjának meg nem.
Krupp Skya
2022. július 11. 21:17
Hogy hívják a születendő lettet? Lesz
Gèbi
2022. július 11. 20:58
ki ellen hadakozna ez a bolhafingnyi ország a néhány tucat "katonával"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!