Engedély nélkül használták fel és manipulálták több nő képét a spanyol esélyegyenlőségi minisztérium plakátkampányában

2022. augusztus 02. 11:30

Egy brit írónő és egy modell képeit is felhasználhatták.

2022. augusztus 02. 11:30
null

Plakátkampányba kezdett nemrég a spanyol esélyegyenlőségi minisztérium. Emiatt egy brit modell háborodott fel, mivel manipulált képét használták fel a kampányban – írja a 444.

Sian Green-Lord elmondta, hogy a róla készült fényképet, – amin büszkén mutatja lábprotézisét – az engedélye nélkül használták fel és változtatták meg. A plakátról eltüntették a protézisét, amit több mint helytelennek tartott.

A kampány már az ő reakciója előtt is visszatetszést váltott ki, mert közpénzeket pazaroltak egy olyan problémára, amely a kritikusok szerint soha nem is létezett. A plakátkampányt az esélyegyenlőségi minisztériumhoz tartozó nők intézete indította „A nyár a miénk is” címmel. Arra akarják ösztönözni a nőket, hogy ne szégyenkezzenek a strandon. A kísérő grafikán öt különböző testalkatú, korú és etnikumú nő látható, akik közül az egyik egyoldali maszektómián esett át.

Egy brit írónő, akinek mindkét mellét eltávolították, azt mondta, hogy szerinte egy róla készült képet is felhasználtak és manipuláltak, hogy a plakáton egyoldali maszektómián átesett nőnek tűnjön, ami rendkívül feldühítette őt.

A művész, Arte Mapach már korábban bocsánatot kért, amiért két másik modell képét engedély nélkül használta fel a plakáton. Akkor azt mondta:

„Tekintettel az illusztrációban szereplő képek jogai körüli - jogos - vitára, úgy döntöttem, hogy a cselekedeteimből eredő esetleges károk jóvátételének legjobb módja az, ha megosztom a munkáért kapott pénzt, és egyenlő arányban juttatom el a plakáton szereplő személyeknek.” Hozzátette, hogy soha nem állt szándékában „visszaélni” a modellek képeivel, csupán azt szerette volna bemutatni, hogy mennyire inspirálóak.

Nyitókép: A spanyol esélyegyenlőségi minisztérium plakátja/Arte Maphach

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 02. 15:48
Tessék már odacsapni ennek a bírónőnek! Mit képzel magáról! Ha Jézus lehet néger, meg lehet a keresztjével viccelődni, és a gyerekeket érzékenyítgetni szexuálisan, akkor ne visítozzon, hogy őt egy MŰVÉSZ hogy ábrázolja!
Máris Ottokár
2022. augusztus 02. 13:11
Maszektómia? Tényleg? Kétszer is?
Nehidd El
2022. augusztus 02. 12:35
Ezt hívják írányított affinitásnak v. dollármotivált érzékenységnek. Egy munkatárs nincs abban a tetves minisztériumban, aki valaha a legkevésbé kíváncsi lett volna egy fogyatékkal élő emberre, hogy meghallgassa a gondolatait, akár egy pillanatra elképzelje magát a helyzetébe.
Haragosi
2022. augusztus 02. 12:11
Van egy tippem - ez valami liberális ötlet liberális megvalósítása Küzdenek a jogokért miközben a jogokat lábbal tapossák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!