Így harcolnak az ukrán tüzérek Harkivnál (videó)

2022. augusztus 01. 16:51

Az ukrán oldalon minden lehetséges fegyvert bevetnek.

2022. augusztus 01. 16:51
null

Szabad Európa készített egy videóriportot arról, hogy milyen eszközökkel harcolnak az ukrán tüzérek a fronton.

Az összeállításból többek között kiderült, hogy az ukrán erők régi, de megbízható fegyverekkel próbálják felvenni a harcot az előrenyomuló orosz alakulatokkal szemben.

Szovjet korabeli páncéltörő ágyúkat is bevetnek

– mutatott rá a portál.

A Szabad Európa harctéri felvételeit alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 04. 11:17
Így lovagolnak a hölgyek. Így döcögnek a parasztok. Így mennek a huszárok, huszárok. Így mennek a tüzérek, tüzérek. Így mennek a betyárok, betyárok.
t34
2022. augusztus 03. 12:02
A video alapján, általam összegezve: Tüzet oltani a moslékos vödör is jó...
Chris75
2022. augusztus 02. 12:55
a Kvartal-95 filmstúdió újabb gyöngyszemét láthattuk. Kezdjük azzal, hogy egy ilyen MT-12es pct ágyút manapság kizárólag ATGM fedezet mellett tanácsos alkalmazni, mivel az ezekhez alkalmazott lőszerek, mint a videóban is látható 3BK3 kumulatív gránát egy 70-es évek szintjén álló, kiegészítő páncél nélküli harckocsi frontpáncélzatát sem képesek átütni. Mondjuk olyat sem nagyon láttam még, (legalábbis ilyen háborúban nem) hogy egy ágyú egy tüzelőállásban lenne leálcázva, reggel 8-kor megjelenik a személyzet, lő egy párat, majd visszaálcáz és hazamegy... Arra viszont kiváló példát láthattunk, hogy miért is megy tönkre a hoholok kezében minden fegyver : a lövések után nemhogy rendes karbantartást nem láttunk, de még a csövet sem húzták át egy olajos ronggyal. Egyszerűen visszatakarták és ennyi. Ez a bánásmód különösen egy simacsövű fegyver esetében, igen hamar megbosszulja magát.
NeMá
2022. augusztus 01. 21:10
És nem lött vissza senki? Az álcahálót simán vissza lehetett teriteni és nem kellett pucolni? Hát akkor nem az oroszokat lőtte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!