Földi-Kovács Andrea: Lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

2022. szeptember 14. 09:34

A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint a Pintér Sándor által aláírt módosítás „azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant, hogy mindannyiunk felelőssége, mi történik vele”.

2022. szeptember 14. 09:34
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy új miniszteri rendelet értelmében módosul a magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtási rendelete. A Pintér Sándor által aláírt módosítás értelmében nemcsak a terhesség megszakításához szükséges kérelmező lap adattartalma változik, hanem ezzel együtt maga a folyamat is. A változtatás életpárti győzelemmel ér fel. 

Az abortusz elvégzéséhez szeptember 15-től ugyanis szükséges lesz, hogy a várandós nő bemutasson egy szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított leletet is. Ez bizonyítja, hogy az édesanya számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Ez többek között természetesen a baba szívverésének hangja is lehet.

A fejlemény tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy a rendelet a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

A nemzetközi tapasztalatok alapján ez a változtatás számos magzat életét menteheti meg. Ahol ugyanis hasonló rendelkezéseket vezettek be, ott annak hatására több anya döntött úgy, hogy vállalja gyermekét. Ez az a pont ugyanis, ahol sokan rájönnek, hogy a szívük alatt hordott magzat nem pusztán „sejtcsomó”, hanem valódi emberi élet.

Földi-Kovács Andrea: Lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

„A Védett Társadalom Alapítvány üdvözli és támogatja a módosítást. Nem titok, hogy régóta tettünk lépéseket a magunk eszközeivel annak érdekében, hogy jelezzük: mindkét élet számít, az anyáé és a babáé is egy értékes emberi élet!” – szögezi le lapunknak Földi-Kovács Andrea, az alapítvány kuratóriumának tagja, életvédelmi műhelyének vezetője.

A keresztény újságíró tapasztalata szerint az anyukák sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy mi is valójában az abortuszról szóló döntés hordereje.

fogalmaz Földi-Kovács Andrea, aki rámutat: ezentúl egyértelműen látható, illetve hallható lesz, ki is az a kicsiny élet, aki a méhen belül fejlődik. 

A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint ma még nem is feltétlenül látjuk, milyen hatalmas nagy lépés történt élet védelme érdekében. Hangsúlyozza, a módosítás lelki értelemben is változást idézhet ez elő a társadalomban.

– mondja Földi-Kovács Andrea.

Lapunk az új rendelet kapcsán a magyar életvédő mozgalom további kiemelkedő alakjait is felkereste:

„Sok gyermek menekülhet meg ennek köszönhetően” – magyar életvédők a kormány döntéséről
Életmentés és szemléletformálás egyszerre az a friss határozat, amely a baba szívhangjának meghallgatásához köti az abortuszról való döntést, hangsúlyozzák a Mandinernek a magyar életvédő mozgalom kiemelkedő alakjai. Hozzáteszik, most végre a gyermek is üzenhet a szüleinek. Bővvebben is érdekel!

Életmentés és szemléletformálás egyszerre az a friss határozat, amely a baba szívhangjának meghallgatásához köti az abortuszról való döntést, hangsúlyozzák a Mandinernek a magyar életvédő mozgalom kiemelkedő alakjai. Hozzáteszik, most végre a gyermek is üzenhet a szüleinek.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 14. 16:03
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
Menhetten
2022. szeptember 14. 14:06
Az olajszőkei Pintér Sanci eddig szuper volt az olajos problémákban, aztán 2 het alatt rohadt nagy rendet vágott az országban. Oktatási szakértővé érett az évek alatt. Covid időszakban katonákat rendelt a korházakba, most pedig mint nőgyógyász professzor, Dúro- Horthy Dóra javaslatára a "rúgjunkbeleaföldönfekvőterhesanyákba" projectet is vezet. 1 évet nem adok, tilos lesz az abortusz! Nincs elég beteg, szegény, nyomorult, éhező, abuzált kölyök? Lesz, nyugi... Köszönöm Fidesz.
ppix
2022. szeptember 14. 14:03
Mehet a levesbe a fasiszta kúródóra agymenése. "Van itt egy alapjogi kérdés, és mindegy kinek mi a magánvéleménye, még az is mindegy, hogy Pintér Sándornak mi. Van egy alkotmánybírósági határozat, az ún, második abortusz döntés - megjegyzem részemről már azt is szégyenteljesnek tartom, hogy ehhez az kellett - miszerint a válsághelyzetbe jutott nőt nem lehet külső nyomásnak alávetni. Külső nyomás ebben az esetben maga a jogszabály. El se kezdjétek, de tényleg ne, hogy mi az ok, meg ki a vétkes, meg hogy érinti, milyen mélyen érzi át, stb...Ezek mind egytől egyig közömbösek, nincs róla vitalehetőség sem alapjogi szempontból. Ezen túlvagyunk, érvényes, hatályos AB döntés van. és itt a pont. Hangsúlyozom a vitának a lehetősége se áll fenn. Pont ezért volt fontos az AB döntés. Ez ugyanis nem büntetőjogi kategória, nincs vétkességi elv, nincs felelősségi elv, ez alapjogi megítélés kérdése: aki abortusz-helyzetben van az egyenlő a válsághelyzettel. És itt a pont, nem lehet ezt semerre hajlítani. Alapjogi kérdés, és minden fölött áll. Az állam intézményvédelmi felelőssége körébe tartozik az alapjogvédelem, tehát ez a rendelet úgy ahogy van - a mostani - Alaptörvény szerint is alkotmányellenes, mert külső nyomásnak teszi ki a jogalanyt akkor is ha növényi IQ-val rendelkezik a szerencsétlen. Nem véletlen, hogy ilyen alantas, primitív, suttyó, alpári kínzási módszer még az abortusz-bizottságok óta ködös árnyékként se merült fel."
Lajoss
2022. szeptember 14. 12:31
Na,a fittyedt szájú földiné..nagy élmény..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!