Financial Times: Lőszerellátási krízissel néz szembe Európa

2023. február 07. 13:15

Annyi lőszert elhasználnak az ukránok, hogy Európa nem tudja pótolni a készleteket – írja a lap.

2023. február 07. 13:15
null

Az orosz-ukrán háború következtében Ukrajna rendkívüli ütemben használja el lőszereit, a Financial Times azt írja, egyes becslések szerint naponta 5000 tüzérségi lövést ad le az ukrán fél. Ez több, mint amennyit egy kisebb európai ország békeidőben évente megtermel. A lap arra figyelmeztet: a fennálló helyzet 

ellátási krízist okoz Európában, a gyártók alig tudják fenntartani saját készleteiket amellett, hogy Ukrajnát is támogatják”.

A lap megszólaltatott egy norvég szakértőt, aki szerint a lőszerek gyártásához szükséges egyes alkatrészekre olyan nagy a kereslet, hogy hónapok helyett éveket kell várni rájuk. 

A szakértők úgy látják: hosszabb távon ezt egy szorosabb európai együttműködés oldhatja meg, ugyanakkor úgy látják, ez nem fog gyorsan menni.

Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2023. február 07. 17:22
Lőszert, mama!
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. február 07. 16:50
És persze a szokásos a válasz több európát, európaiközösmegoldás, vegyünk el jogköröket a tagállamoktól
KBA98
2023. február 07. 16:39
Talán nem kellett volna kiprovokálni ezt a háborút és nem kellene az ukránokat fegyverekkel megtömni! Mocskos népség!
Takagi
2023. február 07. 16:35
Teljesen kiszolgáltatott lett Európa minden téren. Ezeket a bünözőket börtönbe kell zárni, mert emertelen bűnöket követtek el az európai emberek ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!