Amerikai műtétre gyűjtenek a dongalábbal született kislánynak, mutatjuk, hogyan tud segíteni (VIDEÓ)

2023. február 27. 21:29

Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kislányánál kétéves korában diagnosztizálták a Charcot-Marie-Tooth (CMT) rendellenességet.

2023. február 27. 21:29
null

Drávucz Rita a londoni olimpiát követően adott életet Flóra nevű lányának, aki kétoldali dongalábbal született. A gyermek első hónapjaiban összesen hat gipszelésen esett át, valamint volt egy Achilles-ín hosszabbításon is. Flora alig volt egyéves, amikor a mozgásfejlődése megtorpant, nem tudott felállni.

A család több mint egy év után kapta meg a diagnózist, miszerint a gyermek úgynevezett Charcot-Marie-Tooth 2C fejlődési rendellenességben szenved. A lány megsegítéséért indított oldalon azt írták, hogy ez a leggyakoribb örökletes perifériás neuropátia, amely a peroneus ideget érinti és izomgyengeséget, valamint izomsorvadást okoz.

Flóra ma már kilencéves elmúlt. A terápiáknak, illetve a kitartó csapatmunkának hála több mint három éve megtette első  lépéseit, megtapasztalta a robotvezérelt járást, aminek köszönhetően ugrásszerűen elkezdett fejlődni.

A lánynak most egy komplex rekonstrukciós ortopédiai műtétre gyűjtenek, hogy a jövőben önállóan sétálhasson. A műtétet Magyarországon nem végzik el, Amerikában kell végrehajtani. A Bajnokok a bajnokokért online aukción befolyt összeg hozzájárul a műtét sikeréhez. A kislány megsegítésére kiírt aukció részleteit IDE KATTINTVA nézheti meg. 

Nyitókép: https://bajnokokabajnokokert.hu/

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvmny
2023. február 28. 07:56
Már 2020-ban is gyűjtött. http://archiv.vlv.hu/news/12740/dravucz-rita-kislanyanak-kezeleseert-zajlik-gyujtes-az-interneten A betegség sajnos olyan, hogy örök életre fizetheted a végtelen pénzt, és azzal is csak lassítod a folyamatot. https://semmelweis.hu/genomikai-medicina/files/2016/05/Betegt%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3_CMT.pdf Ilyenkor jön a gyűjtés és a privát kezelés, mert felmerül az a morális dilemma, hogy egy emberre miért áldozunk 10-100 milliókat, ha meg sem tudjuk gyógyítani, az a pénz mások életének megmentésére is szolgálhat. Az orvoslás zéró összegű játszma, nincs végtelen pénz. Sokszor hallani azt filmekben is, hogy "túl sok vért veszített, nem tudjuk megmenteni", persze lehetne minden traumához 4 liter vérrel kiszállni, de akkor mások halnának meg, akiknek nagyobb az esélyük, mert végtelen vér sincs, így elengedik.
kozmosz
2023. február 28. 01:14
Soha nem hallottam még ilyenről.
need-info
2023. február 28. 00:40
Kitartás Flóra, sok erőt kívánok!
igen de nem
2023. február 27. 22:18
Az a baj ,hogy annyi ilyen van manapság ,hogy az ember bizalmatlan. Zelenszki már ügyesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!