Juhokat tépett szét Mihály, a nógrádi vadkamera előtt pózoló medve

2023. május 18. 17:57

Az elmúlt hetekben a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét.

2023. május 18. 17:57
null

Korábban a Mandiner beszámolt róla, hogy medveveszélyre figyelmeztetnek a Bükkben. Az Egererdő Zrt. honlapján arról tájékoztatja a lakosságot, hogy az elmúlt hetekben a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét.

Már tavaly októberben is jeleztük, hogy egy előző év májusától itt élő, kifejlett hím példány nagy valószínűséggel már áttelelhetett a Bükkben, és azóta is itt tartózkodik – ezt pedig már a Bükki Nemzeti Park írja YouTube-oldalán.

Juhokat tépett szét

A Blikk megtalálta a gazdát, akinek jószágait Mihály fogyasztotta el, a bulvárlap azt írja, hogy a medve a belsőségeket szereti, az állatok húsához általában nem nyúl.

Úgy tudni, egy héten belül hat juhot végzett ki egy gazdaságban, alig 50 méterre az ott lakók házától.

Lukács Szabolcs állatgondozó elmondta, amennyiben egy juh megijed, képes belepusztulni a stresszbe, annyira megrémülnek. A Bükki Nemzeti Park munkatársai mindenesetre vitatják, hogy medve lett volna a támadó. Azzal érvelnek, hogy nincsenek medvelábnyomok a közelben.

Nyitókép: YouTube

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 19. 08:53
Brumm . . . Brumm!
rollotomasi
2023. május 19. 08:41
Miért kell ezen csodálkozni? Ez egy ragadozó, akinek táplálékra van szüksége. Azt eszik, amit talál. Nyilván sajnálom a széttépett birkákat meg a gazdájukat is, de ilyen ez a természet meg a tápláléklánc.
Krupp Skya
2023. május 19. 06:47
Orbán volt, csak a Fidesz a medvére fogja. Körmös Bauer megmondta, hazafelé menet Hamis kutya, hamis plakát, hamis gondolatmenet.
Vidėken újrakezdő
2023. május 19. 06:17
Ha nevet adsz egy állatnak, akkor már nem tudod levágni. Akkor már a barátod lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!