Továbbra is várják a felajánlásokat a rendőrök, példátlan összefogás jött létre a balesetben árván maradt kisfiúért

2023. június 22. 13:40

Folyamatosan érkeznek a felajánlások. Úgy tudjuk, volt olyan személy, aki saját lakását ajánlotta fel a gyermek és családja számára, hogy ha szeretnének nyaralni, akkor nyugodtan mehetnek az ingatlanba.

2023. június 22. 13:40
null

Egy ötéves kisfiú szombat este egy nagykanizsai balesetben elveszítette várandós édesanyját és nagymamáját, őt 25 éves rendőr nagybátyja veszi magához. A Zala megyeiek után a budapesti rendőrök is gyűjtésbe kezdtek számukra, jönnek az adományok.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, június 10-én este Nagykanizsán a 7-es számú főútvonal és a Hevesi Sándor utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze,

a balesetben egy 32 éves letenyei nő és egy 57 esztendős tótszentmártoni nő életét vesztette.

Az autóban anya-lánya utazott, utóbbi várandós volt, továbbá az autó hátsó ülésén utazott ötéves fia, aki egy rögzített gyermekülésben foglalt helyet, ő túlélte a karambolt. 

Az 57 éves áldozat testvére, a hátsó ülésben utazó gyermek nagybátyja, Szabó Dániel őrmester, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság 25 éves járőre, aki a balesetet követően úgy határozott, magához veszi árván maradt unokaöccsét. Döntését ideiglenesen jóváhagyta a gyámhatóság. 

Mint arról beszámoltunk, a fiatal rendőr anyagi körülményei azonban nehéz feladat elé állítják. Országosan rég nem látott összefogás alakult ki, hogy támogassák mind a gyermeket, mind a nevelését átvevő rendőrt. A Mandiner úgy tudja, hogy a rendőr számlájára pedig folyamatosan érkeznek a felajánlások. 

Megtudtuk továbbá, hogy már megérkeztek az első ajándékcsomagok az ötéves kisfiú számára. aki nagyon meghatódott a sok édességtől és játékoktól. 

– mondta nemrég lapunknak Nofhoff Ingrid, a BRFK kommunikációs osztályának munkatársa. Kiderült továbbá az is, hogy nagyon sok rendőr utalt magánadományt bajba került kollégája számára,

A Mandiner úgy értesült, volt olyan személy, aki saját lakását ajánlotta fel a gyermek és családja számára, hogy ha szeretnének nyaralni, akkor nyugodtan mehetnek az ingatlanba, továbbá számos civil vállalkozó is jelezte, milyen módokon tud segíteni a balesetben árván maradt gyermeken. Volt olyan sportegyesület, amely például egy biciklit ajánlott fel.

A jótékonysági akció továbbra is él, ha valaki segíteni szeretne: a támogatásokat az MHB banknál Szabó Dániel néven vezetett 10104985-25120600-01005008 számlaszámra várják.

A nyitóképen az Észak-Macedóniába induló újabb rendőri kontingens búcsúztatója látható a Készenléti Rendőrség központjában 2023. február 7-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd:  

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:37
A neres,milliárdos oligarchák hol vannak ilyenkor,tessék mondani?
Igazszó
2023. június 22. 19:23
Szemkilövő országúti rablók, buzisimogatok, ciganyvédők, zsidók sunyi csicskái. A levegő is kár beléjük!
lazio154
2023. június 22. 16:25
Több 100 gyerek jár így évente. Olyanra is emlékszem, hogy 4 koporsót három unoka - árva kisérte az első sorban. Senkinek nem jútott eszébe, hogy milliárdost kell belőlük csinálni.
kovászos cipó
2023. június 22. 15:57
Apja nincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!