Révkomárom: lefestették a magyar feliratot

2011. április 06. 13:47

Felújítás során lefestették a magyar feliratot a révkomáromi Szent Rozália-templomban, magyar szervezetek tiltakoznak.

2011. április 06. 13:47

A felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál közlése szerint a templom kupolája alatti körszalag „SZENT+SZENT+SZENT+A+SEREGEK+URA+ISTENE+” feliratát festették le, s helyettesítették díszítő elemekkel. 

„Szükségesnek tartjuk a munkálatok ezen részének azonnali felfüggesztését, valamint az érintett magyar felirat maradéktalan visszaállítását és restaurálását” - áll a magyar szervezetek közös állásfoglalásában.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazafi40
2011. április 07. 22:52
Majd ha egyszer újra bevonulunk a Felvidékre, visszafestjük és lefestjük a szlovák feliratokat. Erdélyben meg a románt...
56október
2011. április 06. 15:16
Mindig ezt csinálják. Vagy lefestik, vagy mindent felújítanak, csak - mit ad Isten! - a magyar feliratot nem, ahogy ezt épp a komáromi volt megyeházánál tették. Pozsonyban - és gondolom, nem csak ott! - meg még most is felismerhető, hogy a szentek nevét levéséssel és újravéséssel írták át pl. Imre helyett Imirchre. Szánalmas egy népség. Mindig azt montam: szar lehet tótnak lenni. És ezek újra és újra megerősítik a véleményemet.
Serio
2011. április 06. 14:36
Ezeknek már az Isten sem szent.
Vhailor
2011. április 06. 14:36
Bizony bizony, és még vannak olyanok, akik azt merik állítani, hogy a Felvidéken csak a politikusok csinálják a feszültséget ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!