Kim Dzsong Un-frizurát kell vágatni Észak-Koreában?

2014. március 27. 15:44

Állítólag előírták Észak-Koreában, hogy az egyetemista fiúknak kötelező olyan hajat vágatniuk maguknak, mint amilyen Kim Dzsong Unnak van.

2014. március 27. 15:44

Állítólag Kim Dzsong Un frizurájával megegyező hajviseletet kell hordaniuk ezentúl az egyetemista fiúknak Észak-Koreában – számolt be a Radio Free Asia (RFA), ugyanakkor a közelmúltban Phenjanba látogatók nem észleltek drasztikus változást a helyiek hajviseletében. Az RFA értesülései szerint az előírást nagyjából két héttel ezelőtt vezették be Phenjanban, és most az egész országra kiterjesztik – írta a BBC News.

Vannak azonban, akik fenntartással fogadták az új előírást. „A vezetőnknek nagyon sajátos a hajviselete, ha szabad így fogalmaznom” – nyilatkozta egy forrás az RFA-nak, hozzátéve, hogy ez a frizura nem mindenkinek áll jól, hiszen minden embernek más az arcberendezése és a fejformája. Egy Kínában élő észak-koreai szerint pedig ez a frizura meglehetősen népszerűtlen a szülőhazájában, mivel az embereket a kínai csempészek hajviseletére emlékezteti.

Az észak-koreaiak állítólag ez idáig sem engedhették nagyon szabadjára fantáziájukat a fodrász székben ülve: beszámolók szerint a nők 18, a férfiak tíz, államilag engedélyezett frizura közül választhattak. A mostani előírással kapcsolatban meglehetősen ellentmondásosak a beszámolók. Az NK News hírportál jelentése szerint például a közelmúltban Phenjanba látogatók nem észleltek drasztikus változást a helyiek hajviseletében.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. március 27. 23:39
Hogy Észak-Koreában mi folyik, azt ki a fene tudhatja és honnan? Állítólag a nagybátyját meg kutyákkal etette meg, aztán meg légvédelmi gépágyúval lövette szét, meg még volt egy pár cifrábbnál-cifrább verzió, most meg állítólag nem is halt meg, hanem él és virul. Nem kell mindent elhinni a zsidómédiának. Az lenne a csoda, ha egyáltalán mondanának igazat is.
Leszart Rittberger
2014. március 27. 18:25
Baloldalon pedig Dési János frizu, bátrabbaknak pedig Fodor Gábor style.
L.Casei
2014. március 27. 16:54
Nekem nem áll jól Orbán elvtárs sérőja.
koronaszepe
2014. március 27. 16:39
Fiúknak Szíjjártó frizura, lányoknak Mátrai Márta konty. http://propeller.hu/itthon/2735063-meglepo-hajjal-sokkolt-szijjarto-peter http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1209/Sz_ne201291019418/gallery.xml&rovat=itthon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!