Sztrájkolnak és tüntetnek a brazilok a foci vb miatt

2014. május 29. 09:57

A brazil buszvezetők magasabb fizetésért sztrájkolnak, a tüntetők pedig pusztán a világbajnokság költségeit sokallják.

2014. május 29. 09:57

Egy hónapon belül harmadszor sztrájkoltak a brazil buszvezetők szerdán, fizetésemelést és egyéb juttatásokat követelve. Ezúttal négy városban – köztük két olyanban is, ahol a világbajnokságon meccseket rendeznek – tartottak munkabeszüntetéseket.

Kedden a brazil fővárosban bénította meg a csúcsforgalmat mintegy ezer tüntető, akik a foci vb kupáját kiállító stadionhoz indultak. A tiltakozók szerint túl költséges a világbajnokság, valamint az ingatlanok drágulása, illetve korábbi otthonaik felszámolása ellen is demonstráltak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. május 29. 16:18
"A brazil buszvezetők magasabb fizetésért sztrájkolnak, a tüntetők pedig pusztán a világbajnokság költségeit sokallják." Gyakorlatilag mind a költségvetés ellen tüntetnek.
saceur
2014. május 29. 12:22
Inkább örüljenek, hogy a VB apropóján kitakarítja a BOPE a favelákat.
duzur
2014. május 29. 11:04
Mindez engem is nagyon meglepett, hisz tudom, hogy a brazil identitás két föpillére, a foci meg a karnevál. De úgy tünik, hogy sokan rájöttek, hogy mégis fontosabb a kenyér mint a cirkusz. És habár nagyon imponál nekem a brazil elnökasszony önfeláldozó életútja és idealizmusa, komoly hiba volt részéröl, korlátlan áremelkedéseket engedni a beáramló külföldiek megfejése céljából. Mert pld a lakbérek égbeszökése az érintett városokban, a brazilok többségét erösen károsítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!