Tovább gyilkolná a bálnákat Japán

2015. április 14. 09:35

Hiába a nemzetközi tiltások, Japán „tudományos célokra” hivatkozva tovább vadászná a bálnákat az Antarktisz térségében.

2015. április 14. 09:35

Hiába hozott a bálnavadászatra vonatkozó tiltó rendelkezést 2014 tavaszán az ENSZ és a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottsága, Japán „tudományos célból” továbbra is folytatná az állatok leölését az Antarktisz térségében. Az elmúlt években 900 bálnára adott ki vadászati engedélyt az ország.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. április 14. 19:43
No és ilyenkor miért nem küld hadiflottát a "nemzetközi közösség" a japánok megfékezésére? Mert a siránkozáson túl több nem történik.
br-o
2015. április 14. 12:49
Az a vicc, hogy nincs is történelmi hagyománya a bálnavadászatnak Japánban. A II. Vh. utáni ellátási gondok hozták létre ezt az iparágat, ami ma már kevés vásárlóval, ám annál több lobbistával rendelkezik. Most kellene jönni egy-egy gazdag természetvédőnek, megtámogatni a militáns zöldeket pár mini tengeralattjáróval és lehet süllyesztgetni a bálnavadászokat. Nem lenne kár értük.
Arivistus
2015. április 14. 12:03
Először talán az EMBEREK likvidálását kéne leállítani (pl USA felszabadító háburúi már 3 millió halottnál járnak), és csak utánna lehet azon szörnyülködni, hogy van nagyüzemi halászat. Lehet hogy nem leszek népszerű, de ez a véleményem.
Spiler
2015. április 14. 11:20
Bálnákat nem ölünk, mindenféle más állatot persze ki lehet lőni, egy kis pénzért akár olyat is amit a kihalás fenyeget. A fél világ éhezik, de a bálnát amit megeszünk, azt nem szabad kkifogni. Bezzeg egy jaguár és hasonlók... Kétszínűek ezek a nemzetközi egyezmények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!