Foglalkozni fog az Altus-üggyel az EP egyik bizottsága

2015. július 16. 13:46

Deutsch Tamás szerint fontos fejlemény, hogy az Európai Parlament öltségvetési ellenőrző bizottságának koordinátori ülése ősszel érdemben át fogja tekinteni az Altus uniós megbízását.

2015. július 16. 13:46

Az európai értékek érvényesülésének szempontjából is fontosnak tartja Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, hogy az EP költségvetési ellenőrző bizottságának koordinátori ülése ősszel érdemben áttekinti az Altus-ügyet. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a testület elfogadta az európai néppárti frakció kezdeményezését, hogy „ezt a rendkívül komoly szabálytalanságok gyanúját felvető ügyet” tűzze napirendre, folytasson le érdemi vizsgálatot, és tegyen meg minden tőle telhetőt az elkövetett szabálytalanságok helyrehozásáért.

Hangsúlyozta: az összes pártfrakció osztotta azt a néppárti aggodalmat, hogy az Altus-ügy komoly szabálytalanságok gyanúját veti fel. Ezért Walter Deffaa, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatója meghívást kap a költségvetési ellenőrző bizottság koordinátori ülésére szeptemberre, amikor majd „komoly és kemény kérdésekre kell válaszolnia” – mondta.

Deutsch Tamás az ügyet felidézve kifejtette, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége, az Altus Zrt. vezette konzorcium elnyert egy másfél milliárd forint értékben kiírt európai bizottsági közbeszerzési pályázatot. A fideszes EP-képviselő szerint azonban az Altus - amelynek vezérigazgatója Dobrev Klára, a volt miniszterelnök felesége - hamis nyilatkozatokat tett az eljárás során, amikor azt állította, hogy esetében nem áll fenn politikai összeférhetetlenség. Emellett okkal feltételezhető, hogy Gyurcsány Ferenc az európai adófizetők közpénzéből – az Altusból kivett osztalékjövedelméből - a saját pártját is finanszírozhatja – mondta.

A fideszes EP-képviselő megjegyezte, hogy az Altus által vezetett konzorciumnak már kifizetett pénz összege megközelíti a 400 ezer eurót.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 16. 16:59
Melyik évezredben?
Akitlosz
2015. július 16. 16:39
S így máris elmondhatja a bizottság, hogy nem hiába való a léte, hiszen foglalkozott az üggyel.
qccqccqcc
2015. július 16. 16:18
Nyihihi:-)
kuc-kuc
2015. július 16. 14:26
175 milliárdot zárolt az Eu. .... ehhez képest az Altus hangyafing! A Fidesz terel a sok sok korrupciós ügyről. Tiborc féle vizsgálatról cc,5 milliárd a tét , az útépítésekről cc 200 milliárd és a többi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!