Náci karlendítést utánzott a gyermek Erzsébet

2015. július 18. 13:56

A leendő II. Erzsébet brit királynő egy 1933 körüli filmfelvételen náci karlendítés közben látható húga, édesanyja és nagybátyja, a később rövid ideig uralkodó, náciszimpatizáns VIII. Edward király társaságában.

2015. július 18. 13:56

Az 1933 körüli filmfelvételt a The Sun című brit bulvárlap hozta nyilvánosságra szombaton. A lap hangsúlyozta, hogy Erzsébet anyakirálynővel és Erzsébet hercegnővel kapcsolatban soha fel sem merülhetett a nácik iránti rokonszenv feltételezése – szemben a rövid ideig uralkodó VIII. Edward brit királlyal. 

A Buckingham-palota elítélte a felvétel publikálását: szerintük önmagáért beszél az az odaadás, amelyet a jelenlegi uralkodó és családja tanúsított a brit nemzet iránt a háború idején.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kzs2
2015. július 19. 22:51
Itt nem a tartalom a kérdés sokkal inkább az, amit liberális államokban nagyon gyakran feszegenek, hogy "elitélik a felvétel nyilvánosságra hozatalát". Ő az uralkodó, közszereplő, nép pénzéből él... Ha valami hasonló felvétel itt nem kerülhetne nyilvánosságra, akkor az már állam cenzorért kiltana és sajtószabadság korlátozásáról nem csak magyarorszgon, de külfödi politikusokná is. De nyugaton még ki lehet ezt jelenteni különösebb sajtó visszhang nélkül. "A Buckingham-palota elítélte a felvétel publikálását" Nyílván a felvétel arra is bizonyosságot ad, hogy a szovjet barátságban nem minden vezető értett egyet a palotán belül se. Két diktaátor között nem lehetett választai, szerintem a szovjet szövetség is hatalmas kudarc a nyugati világ és a gyarmat birodalmnak részéről is, de erről nem beszélhetünk még mindig!
librikus
2015. július 19. 22:19
Nem inkább búcsút intettek valakinek aki éppen elautózott? Ma persze illendőbb ökölbe szorított kézzel integetni, különben rád sütik a náci jelzőt, ami alatt liberálisék a legbigottabb rasszizmust értik, ignorálva vélt tojásfejű felsőbbrendűségüket. VIII. Edward tényleg kiegyezett volna a németekkel. Ellenzett egy új európai háborút amely Európát mint Nagy Britanniát végül is, a két újdonsült szuperhatalom gyámkodása alá kényszerítette. Ezért menesztette Edwardot a háttérhatalom.librikus
Mindjárt
2015. július 19. 06:11
A patkány tv már csak ilyen
1120
2015. július 18. 23:25
Mondjon le! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!