Az orosz ügyészség betiltott két Soros-alapítványt

2015. december 01. 16:54

Az orosz legfőbb ügyészség a Szövetségi Tanács és Szergej Lavrov javaslatára betiltotta két Soros Györgyhöz köthető alapítvány működését. A döntésre lehetett számítani azok után, hogy még a nyáron felkerültek egy nem kívánatos szervezeteket tömörítő állami listára, és a külügyi bizottság elnöke is Sorost hozta példaként az ország működésébe beavatkozó erőkre.

2015. december 01. 16:54

Az Orosz Föderáció legfőbb ügyészsége a törvényhozás felsőháza és Szergej Lavrov külügyminiszter javaslata nyomán betiltotta két Soros Györgyhöz köthető alapítvány, a Nyílt Társadalom és az Együttműködés működését – adta hírül az Index az RBK.ru információira hivatkozva.

Azt írják, a fenti alapítványok augusztus óta már nem is fogadtak be pályázatokat, betiltásuk ugyanis várható volt, miután nyáron felkerültek a Szövetségi Tanács 12 nemkívánatos szervezetet tömörítő listájára, amely az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) és a legfőbb ügyész javaslatára állt össze. 

A mostani döntést az is előrevetítette, hogy Konsztantyin Koszacsov, a felsőház külügyi bizottságának elnöke az ország működésébe beavatkozó erőkre példaként Soros Györgyöt említette. 

Az Index emlékeztet: Moszkva egyre keményebben lép fel a külföldi finanszírozású szervezetekkel szemben, nyolc éve még a British Council ideiglenes bezárását is elérték. Soros alapítványai rendszeresen támogattak Putyin politikájával szembehelyezkedő szervezeteket, mint amilyen például a Szaharov alapítvány. 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2015. december 02. 11:13
Soros a legtöbbet otthon tehetné a migráncsok befogadásáért és a mexikói kerítés lebontásáért. Hiszen a haverok vannak kormányok. Miért nem teszi?
Hora
2015. december 02. 08:56
Persze csak ott aknamunkáznak, csakis.
catalina9
2015. december 02. 07:59
„IK: Tehát Európa az Egyesült Államok szolgája? Noam Chomsky: Teljesen egyértelműen igen. Túl gyávák, hogy függetlenek legyenek.” Putyin nem gyáva...ja és nem is liberális.
Mindjárt
2015. december 02. 06:16
Soros egy rendkivűli undorító és káros patkány. Minden Soros támogatott alapítványt ki kéne tiltani hazánkból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!