Migrációs fék: Cameron így tartaná bent országát az EU-ban

2016. január 30. 12:29

Az elvándorló magyarokat is rosszul érintheti David Cameron brit miniszterelnök javaslata: négy évig nem kaphatnának jóléti juttatásokat még az EU-n belülről érkező munkavállalók sem a szigetországban, ha túl nagy a nyomás az ellátórendszeren. A vita tárgya az, hogy erről Nagy-Britannia, vagy az EU döntsön. Az Egyesült Királyságban hamarosan szavaznak arról, hogy bent maradjanak-e az EU-ban: most éppen a maradás hívei vezetnek.

2016. január 30. 12:29

Jean-Claude Junckerrel tárgyalva igyekezett keresztülvinni az EU-n belüli migrációval kapcsolatos követeléseit David Cameron brit miniszterelnök pénteken Brüsszelben. Cameron egy olyan migrációs féket szeretne, amely alapján az Egyesült Királyságba érkező külföldi munkavállalók négy évig semmiféle segélyre nem lennének jogosultak. A migrációs féket akkor lehetne meghúzni, ha túl nagy a nyomás az ország ellátórendszerén. Ami továbbra is kérdés, hogy ezt ki állapítsa meg: Cameron azt szeretné, ha Nagy-Britannia egyoldalúan dönthetne erről, ennek vizsgálatát viszont az Európai Bizottság is saját maga, vagy a többi uniós tagállam számára vindikálja – számol be róla az EUrologus.

Ez a lépés értelemszerűen a Magyarországról érkező munkavállalókat is rosszul érintené. Pedig nemrég, mikor Cameron Budapesten járt, Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt kérte tőle: javaslataik megfogalmazásakor legyenek tekintettel arra, hogy a magyar emberek elsöprő többsége Nagy-Britanniában becsületesen dolgozik, és munkájával, befizetéseivel hozzájárul a szigetország gazdaságához. A magyar miniszterelnök akkor aláhúzta: „mi nem migránsok vagyunk az Egyesült Királyságban”, hanem uniós állampolgárok, akik szabadon vállalhatnak munkát az Európai Unióban mindenhol.

A szigetországban júniusban szavazhatnak az EU-tagságról. A Daily Mail mérései szerint most ha most tartanák az Egyesült Királyságban az EU-s tagságról szóló népszavazást, 54 százalék döntene a bennmaradás mellett, és 36 százalék szavazna a kilépésre – írja az Index.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bdi
2016. január 31. 17:35
Anglia csak nyer az odavándorol munkaerőn. Főleg fiatalok, dolgoznak adóznak, de keveset betegek, és nem kapnak nyugdíjat. Csak buta populista propaganda, hogy az ellátórendszert megterhelik. Biztos tudnak felmutatni segélyturistákat, de összességében biztos jól jár az angol állam.
néhai Ch.Pilot
2016. január 31. 00:06
"Cameron így tartaná bent országát az EU-ban" Kamerun meg úgy, hogy Cameron-hoz küldi a lakossága egy részét.
zolka50.50
2016. január 30. 18:56
Tljesen mindegy, hogy kérnek-e segélyt vagy nem )egyébként épp a napokban ítéltek börtönbüntetésre egy magyar férfit, aki négy éven keresztül összesen 38 ezer font segélyr igényelt jogtalanu). Ez csak egy ürügy, hogy Cameron valamit fel tudjon mutatni, mivel ő maradni akar az Unióban. Láthatóan működik, amit csinál.
atila68
2016. január 30. 18:19
Tehát nem azt látjátok el aki dolgozik, relatív alacsonyabb bérért mint egy született brit, hanem aki Doverben köveket hajigál. Bravó balfaxok, bravó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!