Újra mehetnek uszodába a bornheimi menekültek

2016. január 18. 20:45

Szerdától újra járhatnak uszodába a németországi Bornheimben a férfi menekültek, miután a város önkormányzata feloldotta az uszodalátogatási tilalmat. A menekülteket azért tiltották ki az uszodából, mert több nő molesztálásokra panaszkodott. A szociális munkások igyekeznek felvilágosítani a menekülteket a női egyenjogúságról.

2016. január 18. 20:45

Feloldják a felnőtt menedékkérő férfiakra kivetett uszodalátogatási tilalmat Bornheimben – döntött hétfőn a németországi város önkormányzata. Az uszodát szerdától használhatja a településen élő 160 menedékkérő férfi. A tilalmat már keddtől fel akarta oldani az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága, de a mendékkérőkkel foglalkozó szociális munkások kértek még egy napot a viselkedési szabályokról és a nemek egyenjogúságáról, a nők helyzetéről kezdett felvilágosítás, ismeretterjesztés befejezésére.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kisvárosban múlt pénteken tiltották ki átmenetileg a menedékkérő férfiakat az uszodából, mert molesztálásokra panaszkodtak nő vendégek és a személyzet tagjai, és beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki. Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy megszüntetik a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában.

Rengeteg e-mail érkezett a városvezetéshez, a szélsőjobboldaliakra nem válaszoltak

Csaknem 400 e-mail érkezett a városvezetéshez az ügyben. A legtöbben üdvözölték az intézkedést. Voltak néhányan „a szélsőjobboldalról is, az ő leveleikre nem válaszoltunk” - mondta az önkormányzat szociális ügyekért felelős vezetője. Markus Schnapka hozzátette: a legtöbben tudják, hogy Bornheim nem a szélsőjobb, „hanem a menekültek oldalán áll”. Elmondta, hogy továbbra is bármikor kitilthatnak férfi menedékkérőket az uszodából, ha zaklatják a vendégeket - áll a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság beszámolójában.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

*

A borítófotón az uszodahasználat szabályainak egyike látható a bornheimi fürdőben. A teljes táblázat itt érhető el.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2016. február 22. 21:20
Link ? Volt ez a papír a migróknál sztori, amiben német kifejezések vannak, avval mivan ? Hol van a levezetés ? Mégmielőtt: leszarom a kölniszagos fidesznyikeket, de. megvan már a tömeges uszítás ? mindent leszarok amúgy, nem viccelek a migró helyzetben, ami nálunk nincs, csak Ny. Eu-ban, mondom. Led Zeppelin -- Immigrant song [LYRICS]https://www.youtube.com/watch?v=hC-T0rC6m7I
*ufó*
2016. február 22. 21:20
Diszlájkot alapból nem használok, hiszen magyar vok. Diszlájk nem magyar szó. De gyerünk, szóljanak a harangok. https://www.youtube.com/watch?v=etAIpkdhU9Q
*ufó*
2016. február 22. 21:20
Persze megértem, gyávák a diszlájkosok. Amiként Főnökük, de ... De tényleg ennyire ? Annyit is érnek. Denial - Sugababes [With Lyrics] https://www.youtube.com/watch?v=d_RRASsOhz8
balbako_
2016. február 02. 21:44
Heller Ágnest az uszodába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!