Őrizetbe vették a panamai iratok kiszivárogtatóját

2016. június 15. 17:40

Szerdán Genfben őrizetbe vették a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda egyik informatikusát. Azzal gyanúsítják, hogy ő szivárogtatta ki az iroda dokumentumait az offshore üzletekről egy nemzetközi újságírószervezetnek.

2016. június 15. 17:40

Őrizetbe vették a panamai Mossack Fonseca egyik informatikusát, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szivárogtatta ki az iroda dokumentumait. A szivárogtatás folytán világszerte számos politikusról és ismert személyiségről derült ki, hogy érintett az offshore botrányban.

A szivárogtató korábban úgy nyilatkozott, hogy együttműködne a hatóságokkal, ha megfelelő forrásvédelmet kap.

Az őrizetbevételről a svájci sajtó alapján a Reuters adott hírt, de a genfi hatóságok nem erősítették meg. Csak annyit közölt a genfi ügyészség, hogy nyomoznak az ügyben – írja az Index.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. június 16. 09:58
Meglepődtetek? Nemmonggyátok?!
duzur
2016. június 15. 21:45
Örizetbe vették? Miért? Ö csalt adót? Inkább tüntessék ki! Kártevöket leplezett le.
chack
2016. június 15. 21:36
Ellopták a Lánchidat Ismeri valaki a sztorit? Ha jól emlékszem, ott is a bejelentőt csukták le, mert őrizetlenül hagyta az autóját.
pollip
2016. június 15. 18:45
GyF idejében is a meteorológust rúgták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!