Túszejtés Franciaországban: egy túsz meghalt, a támadókat lelőtték

2016. július 26. 11:52

Egy franciaországi templomban ejtett túszokat két fegyveres támadó kedden. A két támadót a rendőrök lelőtték, de az egyik túszt, egy 84 éves papot addigra megölték, elvágták késsel a torkát. Az egyik támadó francia hírek szerint szakállt és muszlim jellegű sapkát viselt. A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta.

2016. július 26. 11:52

Egy papot, két apácát és két hívőt ejtettek foglyul a késekkel felfegyverzett támadók Rouenben, Franciaországban – írja a BBC nyomán az Index.

Az egyik apácának sikerült elmenekülnie, ő hívta ki a hatóságokat, akik később semlegesítették a támadókat. Az egyik túsz is meghalt: a Figaro szerint elvágták a torkát a 84 éves papnak.

A Le Figaro arról ír: a két támadó mise közben hatolt be a templomba. A támadóknál kések voltak. Az egyik támadó szakállt és muszlim viselethez tartozó sapkát viselt. A túszejtő akció negyven percig tartott, majd a behatoló rendőrök lelőtték a támadókat.

A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter már a helyszínen van, de François Hollande elnök is hamarosan megérkezik.

A belügyminisztérium közlése szerint átadták a nyomozást a terrorizmus-ellenes ügyésznek a rendőrségtől az Al Jazeera szerint.

Összesen 542 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2016. július 27. 05:06
#IS.ISLAM 12.) Az ISIS kínzásai Mohamed példáját követik https://youtu.be/QVJp3QPpyHc #I.S.ISLAM 10.) Az ISIS vezetőjének neve baljós figyelmeztetés... https://youtu.be/nP4Xb3YyayE I.S.ISLAM 11.) Az ISIS kínzásai az iszlámon alapulnak? https://youtu.be/XW2CVeAQBC0 "...egy költői kérdéssel fejezem be. Tűnődjetek el ezen, és ne hagyjátok, hogy a Nyugat politikai korrektsége befolyásolja a véleményeteket. Válaszoljon erre mindenki magának: az ISIS az iszlámon alapul?"
2016. július 27. 02:10
Ez a legutóbbi aljas és brutális támadás is azt mutatja, hogy az európai civilizációt a barbárok számtalan ponton megtámadták, és ma már az eszmei fundamentum van végveszélyben. Lehetne még elmélkedni egy darabig, de nincs már rá idő! Végveszélyben a civilizáció! Képletesen szólva már a 470-es években járunk, és egyre jobban közelítünk 476-hoz!
választópolgár
2016. július 26. 22:58
Mengele asszony szerint ők fogják fellendíteni az európai gazdaság versenyképességét: Tételesen: - az analfabéta afgán, pakisztáni, bangladesi hajléktalan bevándorlók fogják összeszerelni a mercedesket, bmwket és audikat. - a debilitás szintű IQ-val "rendelkező" kecskepásztor afrikaiak fogják a high tech siemens mágnesvasutat fejleszteni, - a vallási fanatikus, erőszakos, háborús traumatizált arabok pedig a nyugati orvos és ápolóhiányt fogják hatékonyan enyhíteni.
forsteandretredjemann
2016. július 26. 21:27
Sajnos újra vallásháború van Európában. A megtámadott fél vezetésének még csak nem is defenzív a taktikája, hanem tagadja a háborút és az ellenség katonáinak segítésére buzdít. Volt már hasonlóra példa, de megélni azért furcsa dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!