Ha Hollande-on múlik, nem lesz burkini-tiltás

2016. szeptember 08. 13:58

François Hollande elutasítja a francia jobboldal javaslatát, amely betiltaná a burkini viselését nyilvános helyeken. A terrorizmusnak a demokráciára jelentett fenyegetéséről rendezett párizsi konferencián Francois Hollande úgy vélte, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból és nem korlátozhatja a szabadságjogokat.

2016. szeptember 08. 13:58

François Hollande francia államfő élesen bírálta csütörtökön a jobboldali ellenzéket, amiért „jogi csűrés-csavarásokat” javasol a terrorizmus elleni harcban. „Nem lesz alkalmi törvénykezés, amely egyszerre alkalmazhatatlan és alkotmányellenes” - mondta a köztársasági elnök, utalva arra az ellenzéki javaslatra, amely törvénnyel tiltaná be a teljes testet elfedő fürdőruha, a burkini viselését nyilvános helyeken.

A terrorizmusnak a demokráciára jelentett fenyegetéséről rendezett párizsi konferencián Francois Hollande úgy vélte, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból és nem korlátozhatja a szabadságjogokat. A köztársasági elnök elmondta: nem fogja hagyni, hogy Franciaország arculatát „tovább rombolják a következő hónapokban vagy években”, ami elemzők szerint egyértelműen arra utal, hogy Francois Hollande indul a jövő évi elnökválasztáson, jóllehet ezt hivatalosan még nem jelentette be.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. szeptember 08. 20:14
A szabadságjogokat nem törvények fogják korlátozni, hanem egyszerűen a muzulmán terroristáktól való félelem. Emiatt a nép önként fog lemondani a szabadságjogairól, mert nem akar a muzulmánok áldozatává válni.
Akitlosz
2016. szeptember 08. 20:11
"Francois Hollande úgy vélte, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból és nem korlátozhatja a szabadságjogokat." Hát nem Hollande-ot fogják felrobbantani. Neki vannak testőrei, de a lakosságnak nincsenek.
Finale*
2016. szeptember 08. 20:06
Ha Hollande -on mulna ,mar Franciaorszag sem lenne .
Potymog
2016. szeptember 08. 15:21
"François Hollande elutasítja a francia jobboldal javaslatát, amely betiltaná a burkini viselését nyilvános helyeken. ... Francois Hollande úgy vélte, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból és nem korlátozhatja a szabadságjogokat." Franciaország nem enged a jogállamiságból? És hol vannak azoknak a nőknek a jogai, akiknek még a strandon is be kell bugyolálni magukat? Kétlem, hogy lennének olyan fiatal lányok, akik mindenféle ráhatások nélkül, szabadon választják azt, hogy sosem vehetik le az utcán a fejkendőjüket, és strandra is csak tetőtől-talpig bebugyolálva mehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!