Szavazásra buzdít a református egyház

2016. szeptember 14. 19:55

Arra kéri a híveket meg mindenki mást is a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa, hogy vegyenek részt a kvótanépszavazáson, ahol aztán a legjobb meggyőződésük szerint voksoljanak. Az egyház vezetősége nem mondta ki direktben, de közleményükből kitűnik, hogy ők a nemet preferálják.

2016. szeptember 14. 19:55

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa arra kéri az egyház gyülekezeteinek tagjait és minden magyar állampolgárt, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson, és „legjobb meggyőződésük szerint adják le szavazatukat”. 

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt kérték, hogy mindenki tájékozódjon a népszavazáson feltett kérdésről, és „fontolja meg, hogy nem pillanatnyi helyzetéről, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről, országunk sorsáról és keresztyén értékrendről is állást foglal”. Hozzátették: csodálkoznak azon, hogy némelyek távolmaradásra szólítanak fel, és „ezzel lényegében a népszavazás intézményét kérdőjelezik meg, és szabadságjogunk önkéntes feladására biztatnak”.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2016. szeptember 30. 01:24
A marhák viszont otthon maradnak, ezt is tedd hozzá!
cereal killer
2016. szeptember 18. 18:49
Ülő Birka nem megy. Ül. Amíg rézbőrű testvérei tomahawkjukkal kebabot nem csinálnak belőle.
Strassnoff Ignác
2016. szeptember 17. 19:06
A kereszténység nevében alátámasztani a nézetüket eléggé problémásnak tűnik. Jézus szerint az ellenségünket is szeretni kell. Itt még az ellenség ténye sincs bizonyítva. Na mindegy is... Amúgy utálom, mikor egy-egy egyház belemászik a politikába. 2016 van!!! Mi a faszomról beszélnek? Közeleg az Úr második eljövetele? Melyiké??? A református egyház vajon miben töri a fejét? Orbán ugye az egész családjából katolikust csinált. Nyilván nem volt nehéz. Kommunistának nincs vallása, az, hogy papíron református volt, nem jelent semmit. Szóval átpártoltak katolikusnak. Gondolom nem hitéleti okokból, csak nálunk a katolikusok aránya nagyobb, praktikusabb volt. Ha az iszlám lenne népszerűbb, most az Orbán család muszlim lenne. Bizonyítani kell, hogy közelebb maradjanak a vályúhoz? Szánalmas...
Öreg
2016. szeptember 17. 16:54
Na kedves Gyula! Én nem dicsekednék, hogy presbiter létedre sem vagy képes az utódaink védelmére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!