Mégsem lesz teljes abortusztilalom Lengyelországban

2016. október 05. 19:04

Visszalép a lengyel kormány a teljes abortusztilalom bevezetésétől – mondta el Jarosław Gowin tudományügyi és felsőoktatási miniszter. Az elmúlt napokban nagy tüntetések voltak a tervezett szigorítás miatt, miközben a lengyel abortusz-szabályozás már most is a legszigorúbbak közé tartozik Európában.

2016. október 05. 19:04

Mégsem vezetik be a teljes abortusztilalmat Lengyelországban a nagy társadalmi tiltakozás miatt. A legerősebb ellenállást az váltotta ki, hogy nemi erőszak, a magzat életképtelensége, vagy az anya életének veszélyeztetése esetén is tiltotta volna az abortuszt a tervezett új szabályozás.

Jarosław Gowin tudományügyi és felsőoktatási miniszter szerdán azt mondta: a teljes tilalom miatti tiltakozások gondolkozásra és alázatra késztették a konzervatív lengyel kormányt. Stanislaw Karczewski, a lengyel szenátus elnöke is arról beszélt szerdán, hogy a felsőház napirendjére nem kerül olyan tervezet, amely teljesen tiltaná az abortuszt – számol be róla a Guardian nyomán az Index.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. október 07. 12:06
Így már helyes. A nép bölcs döntése, a parlament bölcs döntése lesz.
gwrf
2016. október 06. 17:23
Öröm látni, hogy a lengyel nép józan, erkölcsös és gerinces.
Vasvirág
2016. október 06. 08:23
„Nem az számít, hogy mit és hogy érzünk, hanem az, hogy mit mond róla Krisztus és az Egyház. Jézus ugyanis nem ideológiát hozott, hanem életet.” (Barsi Balázs atya)
George Soros 2.0
2016. október 05. 22:37
Szerintem a lengyel törvenyek pont eleg szigoruak.(itt is ezekben az esetekben lehetne alkalmazni) Ebben a 3 esetben - számomra is - elkepzelheto az abortusz, a többiben szimpla önérdekből és lustaságból született Gyerek gyilkoság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!