Első pride-ozók Erdélyben

2017. július 03. 17:54

Több százan vonultak az első erdélyi Pride-on annak ellenére, hogy a városvezetés nem engedte a tömeget a belvároson áthaladni.

2017. július 03. 17:54

Négynapos volt Kolozsváron a ClujPride, melynek záróeseményén 800 körülre saccoltáka  résztvevők számát – írja a humenonline. A szervezők eredetileg olyan útvonalat szerettek volna, amely érinti a belvárost is, de a felvonulásra engedélyt csak a Szamos-part egy félreeső, néhány száz méteres szakaszára kaptak. 

Romániában a felvonulók nem az egyenlő házasság megvalósításáért, hanem az élettársi szerződés intézményesítéséért küzdenek. A büntető törvénykönyvből azt a cikket, amely öt évig terjedő börtönnel sújtotta a „nyilvánosság előtt mutatkozó, botrányt okozó homoszexuális kapcsolatokat”, még csak 2001-ben törölték Romániában. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. július 04. 06:21
És még csodálkoznak a jobberek, hogy undorodik a többség a határon túliaktól.
Gyéressy Károly
2017. július 04. 00:59
Na aki ezen gyerekkel vonult, attól kell elvenni a gyerekét svéd módon.
Gyéressy Károly
2017. július 04. 00:55
Undorító! Mehet a mandi a p.csába. Egyébként ez hányadik tudósítás a maroknyi erdélyi buziról? Kiss Brigi lett a főszerkesztő?
Tehetős Totó
2017. július 03. 22:18
Erről jut eszembe egy ősrégi erdélyi vicc, miszerint az oláh pásztor betér a kávéházba, s mindjárt akad egy fazon aki fizeti a fogyasztását. Amíg amaz kimegy dolgára, a közeli asztaltól figyelmeztetik a csobánt: Vigyázz, hé! mert buzi, s meg akar dugni... Hehe...ejsze seggbe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!